zondag 3 april 2016

Zwierige bloemen

Toen Bambiblauw de tweede lading eigen stoffen lanceerde, was ik onmiddellijk grote fan van de Cosmosbloemen. Ik kocht ze zowel in katoen, als in tricot!

Een hele tijd lagen ze in de kast, te wachten op het ideale project! Hoewel ik niet echt van plan was om nog veel voor Tess te maken, trok ze op een middag dit stofje uit mijn stoffenkast en was duidelijk: "ik wil dat jij voor mij een zwierkleedje maakt!". Waarom een nieuw patroon zoeken als je tevreden bent van eentje? Het werd dus opnieuw een Lotta/Ileana van Compagnie M zoals hier! Enige dat ik moest aanpassen was het rokgedeelte. In één stuk knippen zou niet veel bloemetjes opleveren, dus werd de rok in 6 panden geknipt (3 voor het voorpand en 3 voor het achterpand). Dat paste nipt uit mijn paneeltje! Voor het bovenstuk was het nog puzzelen om alles uit blauwe lucht te krijgen! Het lukte nipt, alleen maar als ik het voorpand van het beleg ook in 2 stukken knipte ipv aan de stofvouw!Na het knippen bleef het kleedje weken liggen! Ik had grootste plannen, om het blauw wat te breken wilde ik paspel verwerken in de halslijn en aan de mouwen. Gisteren begon ik dan eindelijk vol goede moed, maar al snel zonk diezelfde moed me in de schoenen. Die scherpe bocht in het kraagje wilde gewoon niet lukken. Ik geef mijn naaimachine de schuld! Hij weigerde gewoon om verder te stikken eens ik aan de U-bocht kwam! Resultaat, ik kon beginnen tornen! En toegegeven, ik doe dat meestal minstens één keer per project, maar deze keer ging het met heel wat vloeken gepaard. Het was al snel duidelijk dat ik mijn stof had geraakt. Een minigaatje, een los draadje een haakje, pffffff en helemaal geen stof meer om opnieuw een voorpand uit te knippen! Er zat dus niets anders op dan mijn paspelplan te laten varen en het gewoon in elkaar te zetten. Maar om dat minigaatje, los draadje en haakje te verdoezelen moest ik de V in de hals toch wel wat uitdiepen. Geen ramp, maar ook niet optimaal! Ik ben dus matig tevreden!


Haar onderhemdje past er mooi bij, maar ik had het liever zonder gehad...

Tess aan de andere hand, laat het niet aan haar hart komen en geniet van haar nieuwe zwierjurkje!


Helemaal speelproof! Of toch? Eerlijk? Niet helemaal tevreden van de kwaliteit van dit stofje, zag bij het uitdoen, dat er nog ergens een draadje loskwam (en niet door het tornen), er zit dus al een wit lijntje in! Hopelijk blijft het daarbij!

Het extra vestje ging snel uit, het was dan ook een geweldige lentedag vandaag!


En ja, ook hier een kleine meid die volledig weg is van Frozen en dus vaak met een extra Elsavlechtje rondloopt :-)


Bij de rits twijfelde ik, ga ik voor een blinde rits of toch voor een zichtbare, nu al spijt dat ik dat laatste niet iets opvallender deed, je ziet ze, maar ze had toch zichtbaarder mogen zijn!
Tess is blij en dat is het allerbelangrijkste! 


En het zwiert niet alleen, het waait ook :-)


Mijn mooie Tessje


Patroon: Lotta/Ileana - Compagnie M
Stofje: Cosmosbloemen - Bambiblauw
Knoopjes en rits: Veritas

2 opmerkingen :

 1. Prachtig kleedje.
  Dat witte draadje dat je ziet komt dr je naald. Bij zulke stoffen moet je er steeds vr zorgen dat je stikt m e goeie naald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet door mijn naald hoor, is op een plaats waar ik helemaal niet gestikt hebt! Vrees dus dat ze er al ergens mee tegen zat!

   Verwijderen