#genoegisgenoeg

UPDATE

Toen ik enkele weken geleden slecht nieuws te horen kreeg over mijn gezondheid, bleek deze fantastische hobby, de perfecte remedie om alles even te vergeten. Ik besloot dat het leven te kort is om dingen die ik leuk vind en dus graag koop, niet te kopen! Ja, mijn stoffenkast puilt nog steeds uit, en dat ik onmiddellijk aan iets kan beginnen, omdat het perfecte stofje reeds klaarligt, dat is gewoon leuk! Dus vanaf nu geen #genoegisgenoeg meer, maar #gelukisstofjeskopenenverwerken

----------------

Mijn stoffenkast puilt uit, zo veel plaats om stofjes weg te leggen, maar zelfs dat is niet genoeg! Tijd dus voor discipline! Naar haar voorbeeld, begin ik aan een deal met mezelf!
Ik hoop door het aan de wereld te laten weten, dat ik me er ook echt aan zal houden! 

Mijn doel is simpel: minder stof kopen! Liefst geen, maar om me geen onhaalbaar doel te stellen, zeg ik minder! Ik heb zo veel stof liggen dat ik voor de meeste projecten wel geschikte stof heb liggen. Dus nieuwe stof kopen als ik een goed alternatief heb, mag niet meer! Ik laat me wel nog steeds stof kopen als ik geen geschikte stof heb liggen. Zoals ik bv. deed voor mijn zeteldekentje. Maar dan moet ik het wel onmiddellijk gebruiken en niet weer bij in de kast proppen! 


In navolging van mevrouw Khadetjes voeg ik stoffen die ik koop, maar binnen de 3 weken (zij doet 2, maar dat is voor mij echt niet haalbaar) verwerk, in een aparte categorie toe #gekochtenverwerkt. 


Ik begin rustig (ik kan het nog altijd opdrijven) en maak met mezelf de afspraak minstens 5 stoffen verwerken = 1 stof kopen! #1in5uit


Ik geef mezelf echter 1 wildcard: Lily Balou-stoffen! De vorige verkoop is nog maar net achter de rug, dus ik verwacht niet snel een nieuwe, maar Lily Balou valt dus niet onder mijn koopverbod :-)


En net als mijn stofjesvoorraad is mijn patronenvoorraad ook niet meer te overzien! Mijn overzicht werkt goed (al heb ik nog veel werk) maar door dit te maken besef ik eens zo veel dat ik echt wel veel patronen heb! Ik heb enkele abonnementen lopen op magazines, LMV laat ik sowieso doorlopen. Mijn Ottobre-kids abonnement zet ik na de laatste van dit jaar stop! Ik koop GEEN extra magazines meer! Ook boeken koop ik (voorlopig) niet meer! Pas als mijn volledig overzicht af is, kan ik beslissen of ik bepaalde patronen nog ontbreek (wat ik niet denk :-) )


Mijn beide voornemens starten vandaag! Als het even goed gaat als mijn voornemen om 5 kg te vermageren zal het vreselijk moeilijk worden, maar ik moet het gewoon proberen!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten