maandag 23 juli 2018

Let's Sti(c)k Together - Vakantie

Het thema van deze "Let's Sti(c)k Together": Vakantie! Ik wist meteen wat ik ging maken. Het was dan ook mijn plan A voor de blogtour van een jaartje geleden. Maar omdat mijn stofjes toen te laat toe kwamen, moest ik daar een plan B uit mijn mouw schudden!

Mijn plan A? Zwemkledij voor de kindjes! Vorig jaar werden er enkele patroontjes gelanceerd en ging iedereen op zoek naar mooie stofjes. Het aanbod leek niet zo uitgebreid. Dus ik ging het wat verder van huis zoeken. Ik vond mijn zin in Frankrijk. Maar eerlijk, ik zal er niet snel opnieuw bestellen. De stofjes lieten weken op zich wachten en toen ik ze eindelijk ontving bleek één van de stofjes helemaal anders dan ik het me had voorgesteld. Gelukkig was Vic nog steeds enthousiast dus ik begon er toch aan!



Ik ben grote fan van die UV-shirtjes, vooral Tess kan echt niet zonder met haar bleek velletje. Ik maakte voor allebei een Billie (raglanversie). Ik werkte zonder boordjes, ik zoomde dus de hals, mouwen en onderkant gewoon om.

Het broekje van Vic werd een kopietje van het onderbroekje dat ik eerder deze maand maakte, alleen voegde ik nu wel een taille-elastiek toe.

Het maken van Vic zijn setje ging verbazend vlot! Geen gedoe met schuivende stoffen, alles ging eigenlijk even vlot als met tricot. (Dat moet ik dus wel zeggen, de stof is van mega goede kwaliteit.)


 

Zoals je ziet staat de ananas niet in het midden van het rugpand. Ik bestelde maar een halve meter en daardoor moest ik dus genoegen nemen met een ananas net iets meer naar de zijkant.

Voor Tess koos ik één, van in mijn ogen bijna duizend opties van de Mairin swimsuit van Sew a Little seam: een bikini top met peplum en de boy mid waist short.


  

Het bovenstukje is volledig gevoerd, de peplum uiteraard niet. Die wordt ook aan de onderrand onafgewerkt gelaten. Qua moeilijkheidsgraad is dit wel een enorm verschil met een simpel shirtje, hier en daar moest er dus wel iets losgetornd en opnieuw gedaan worden. Maar al bij al ging ook dit eigenlijk heel goed! De uitleg is uitgebreid, maar af en toe had ik wel het gevoel dat er een stap werd overgeslagen (of mijn Engels is niet meer wat het geweest is). Redelijk in het begin was ik de weg al kwijt, ik legde de uitleg opzij en werkte het topje af zoals de werkbeschrijving van de Lila jurk van Compagnie M. Ik voegde wel elastiek toe in de naden zoals voorgeschreven in het patroon.

De uitleg van het broekje was wel heel duidelijk en dat zat niet veel later ook helemaal in elkaar.


 


 



Vuile voetjes - happy kids zeker :-)

Dinsdag ging ik met een paar collega's een dagje naar zee en kon Vic onmiddellijk genieten van zijn nieuwe zwemoutfit. (Tess is op kamp met de chiro, dus zij kon niet mee.)


 

 


Helemaal goedgekeurd :-)

Benieuwd naar de andere vakantie-naaisels? Hier vind je er weer een heleboel inspiratie.




Patroon shirt: Billie raglan - Zonen09
Patroon shortje Vic: Witzige underwässche - Meine Lieblingskleider
Patroon bikini: Mairin* Swimsuit - Sew a Little Seam

In deze post zitten linkjes met een *, zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee.

36 opmerkingen :

  1. Ik kocht toen ook stofjes, ik ben ook niet zo geneigd er nog vlug te bestellen, hoe schoon hun stoffen ook zijn, hun service/klantvriendelijkheid is niet over om naar huis te schrijven (ik kreeg geen lyra aan maar double gauze!). Maar hé, kijk eens wat een plezante setjes dat bij jou opleverde <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was dan nog erger, hoe goed de stofjes bij mij ook waren, ik bestel er nooit meer!

      Verwijderen
    2. Ze hebben er wel mooi gerief natuurlijk, en relatief betaalbaar ook ;). Maar AnsjeHandmade neemt een groot deel van hun gamma in stock, allen daarheen dus.

      Het was een echte horrorstorry, ik kan er nog veel meer over zeggen maar hé, het ligt achter ons. Voor ons twee gelukkige waterratjes <3

      Verwijderen
  2. Lol die zwarte voeten! Helemaal geslaagd, die pakjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat noemen we nu perfect zomergerief.
    En de zwarte voeten bewijzen dat alleen maar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Och zie hoe ze zich amuseren in hun nieuwe pakjes. Echt vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel toffe outfits, en ik vind die ananas zo een beetje opzij eigenlijk een meerwaarde :-) heeft iets speciaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. In zo’n outfit wordt zwemmen nog leuker :) supermooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dat deed hij dan ook de eerste keer. Nog nooit ging Vic zo overtuigend de zee in!

      Verwijderen
  7. Leuk, leuk, leuk. Stofkeuze, verwerking van de stofjes: alles klopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. jammer van je ervaring met de stofjes maar gelukkig eindigde je wel met twee leuke zomer outfits

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is waar en je leert er wel uit hé! De uitbaters van Belgische webshops zijn veel vriendelijker en behulpzamer! Dus eigenlijk hebben we geluk hé :-)

      Verwijderen
  9. Later dan verwacht dat je deze creaties kan showen, maar zeker het wachten waard moet je maar denken ;-)
    Gaan ze zeker geniet van hebben met al die warme dagen dat we al gehad hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo leuk, aan zwemgerief durf ik mij precies nog niet wagen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en eerlijk waar, het ging makkelijker dan ik dacht!

      Verwijderen
  11. Oh, tof zwemgerief!! Beide setjes zijn enorm leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind het eigenlijk heel leuk dat die Ananas niet mooi in het midden staat. Heel toffe vakantie outfits!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zalige zwemoutfits! Ze gaan in menig zwembad sowieso de hipste zijn 😎

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooi zwemgerief, zeker geslaagd. ananas niet in het midden maakt hem net leuk. Ondertussen is Badpak lycra al iets vlotter in België te verkrijgen he. Alhoewel dat onze dochter nog niet helemaal haar ding vind hier ��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja idd, er is ondertussen al iets meer keuze, maar nog steeds niet echt héél veel. Vooral voor jongens blijf ik nog wat op mijn honger zitten! Maar er werden alweer heel wat nieuwe patroontjes gelanceerd, dus ik leef op hoop :-)

      Verwijderen
  15. Goed idee om zelf je zwemgerief te maken! Kan je helemaal je ding mee doen ;-). Totnogtoe heb ik mij er nog niet aan durven wagen, maar wie weet, als ik ooit op een mooie lycrastof bots en de moed bijeen heb geschraapt,... Knap gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker doen hoor, met stof van goede kwaliteit valt het veel beter mee dan je zou denken!

      Verwijderen
  16. Met dit heerlijke weer komen de setjes helemaal goed van pas dit jaar! Gelukkig heb je er geen last minute naaisel van gemaakt vorig jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooi! En ik ben ook fan van de ananans aan de zijkant, in het midden zou saai geweest zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen