zaterdag 14 juli 2018

Rosie by Swoon

Ik kocht het patroon vorige zomer, printte het meteen en toen viel ik stil. De buitenstof had ik liggen, ik koos voor muntkleurige kurkleer. Maar ik had geen bijpassende voeringstof. Het patroon belandde in de kast. Bij het opruimen kwam ik het opnieuw tegen, hoog tijd om er werk van te maken. Vorige week ging ik naar Antwerpen en zocht bij Julija's Shop naar een geschikt katoentje. Spijtig genoeg vond ik niets naar mijn zin. Dus stopte ik op de terugweg ook even bij Nostex in Mechelen. Daar had ik meer geluk!Nu ik het bijpassende katoentje had, liet ik er geen gras meer over groeien. De patroondelen werden geknipt, de versteviging en volumevlies werd aangestreken. Ik maakte nog een tussenstop in de Veritas voor een magnetische knoopje. 

Door het gebruik van kurkleer moest ik hier en daar wat zaken aanpassen. Ook de passanten die ik had liggen, hadden niet de juiste afmetingen waardoor ik nog wat meer aanpassingen moest maken. 

Om het mezelf niet al te moeilijk te maken, liet ik het ritszakje achterwege en verving ik het door een insteekzakje. Het schouderlint maakte ik meteen op maat zodat ik geen schuifgesp nodig had. Ik voegde ook een sleutelhanger toe, onmisbaar in mijn handtas!Het resultaat is zeker niet perfect, maar voor een eerste poging ben ik wel super tevreden!De volgende keer dat ik ergens een leuk leren/kunstleren-stofje tegenkom, zal ik het zeker niet laten om dat te kopen en er mij nog eens aan te wagen!

Patroon: Rosie Crossbody bag - Swoon Sewing Patterns
Kurk: muntkleurige kurkleer - Madeline De Stoffenmadam
Katoentje: Nostex Mechelen

Geen opmerkingen :

Een reactie posten