maandag 1 augustus 2016

Aura

Afgelopen weekend maakte ik voor Tess een super zomers kleedje. Nu het niet meer zo zomers is, leek het mij een goed idee om een bijpassend vestje te maken. Zo kan ze haar nieuwe kleedje net iets vaker dragen!

Aura* van Sofilantjes werd tijdens onze vakantie al getekend en dus het perfecte patroon om snel te maken! Ik koos een bijpassend tricotje, maar wilde eigenlijk graag ook het katoentje laten terugkeren. Het bleek een beetje gepruts, maar het lukte!Enkele aandachtspunten als je het voorpand (deel 1) ook in katoen wil maken. De volgende keer zou ik de onderkant een centimetertje verlengen. Het lukt met de afmetingen, maar volgens mij moet het net is makkelijker naaien met die extra centimeter. Het lusje maken voor het knoopje mag ook iets ruimer. Ik moest een kleiner knoopje plaatsen, want het ging wel toe, maar niet meer open!


Verder zit het vestje als gegoten, ik maakte net als de Otium en Domi weer maat 4 jaar. Ook al is Tess al over de helft richting 5 jaar, ze is echt nog een klein poppemieke :-)


Tricot: roze tricot - Veritas
Katoen: Triangles Pink - Designed for you by Poppy Europe - Pieke Wieke
Patroon: Aura Bolero* - Sofilantjes

Stoffenvoorraad: 1 in - 9,5 uit + 2 gekocht&verwerkt #genoegisgenoeg


In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon kopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee.

5 opmerkingen :