zondag 31 juli 2016

O-I-U

De vakantie aan zee had een duidelijk hiaat in mijn kleerkast blootgesteld. Kleurrijke topjes! Ik heb veel t-shirts en enkele topjes die ik meestal onder iets anders draag. Maar een leuk topje? Nee, dat had ik niet! 

Ik zag een tijdje geleden bij Mimaloki een hele leuke passeren gebaseerd op Otium* van Sofilantjes. Ik ging dus aan de slag, ik tekende een M met L op mijn heupen. Maar die M bleek vooral rond mijn borsten echt veel te wijd. Enkele passessies en spelden, driegen later, deed ik 2 cm van de beide zijnaden (behalve de onderste 10 cm, daar behield ik de heupbreedte). Onder mijn oksels nam ik de laatste 3 cm nog een extra centimetertje extra weg. De tailleband bleek ook overbodig, ik zoomde gewoon om!Vooraan ben ik tevreden, past mooi, niet te strak, niet te los, achteraan had het waarschijnlijk nog iets meer ingenomen mogen worden. Maar ik liet het zo!De strik plaatste ik iets lager dan het patroon voorstelt (dat deed ik trouwens ook al bij Tess haar versie).


Overall tevreden met mijn nieuwe top! Maar het is wel duidelijk dat dit eigenlijk een sweater-patroon is en dus gemaakt is om iets losser te zitten!

Ik droeg het dit weekend al, maar foto's van mezelf gaan toch net iets moeilijker dan die van Tess :-)


Stof: Art Deco Blue - Froy en Dind
Patroon: aangepaste versie van Otium* - Sofilantjes

Stoffenvoorraad: 1 in - 7 uit + 2 gekocht&verwerkt #genoegisgenoeg
In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon kopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten