maandag 8 augustus 2016

Een jumpsuit? Of toch niet?

Twee jaar geleden begon ik in de zomervakantie al eens aan een jumpsuit. Maar bij de eerste passessie bleek het echt een zak te zijn, een patattenzak. Het vloog ergens heel ver weg en vergat het. Enkele weken geleden kocht ik een jumpsuit (de eerste die ik paste die ik echt mooi vond) en dacht opnieuw aan mijn jumpsuit. Ik paste opnieuw en de patattenzak was nog steeds... Ik begon te tornen, maar de stof bleek een vreselijke stof om te tornen na nog geen 5 minuten had ik al 3 gaten en een mini scheur. Ik zette de schaar erin en knipte de jumpsuit aan flarden!

Gisteren begon ik aan een nieuwe, het is te zeggen, ik maakte een Sunny Pants en een super easy aangepaste Dusty top (beide uit LMV) en samen ziet het er echt een jumpsuit uit!

De foto's zijn alweer niet geweldig, maar ondanks het feit dat we gisteren bezoek hadden en ik héél veel foto's trok, bleef het fototoestel rond mijn nek hangen...
De Sunny Pants maakte ik 2 jaar geleden al eens en die blijft geweldig! Ik hield rekening met mijn opmerkingen van toen. Ik maakte ze onmiddellijk 5 cm korter en liet de zakken weg! Toen maakte ik het met dezelfde stofsoort maar een boventransport maakt al het verschil.
Omdat ik alleen 3 cm brede elastiek in huis had maakte ik de tailleband minder breed.


Omwille van beperkte stof (1m80 had ik in totaal) kon er dus geen volwaardige Dusty geknipt worden. Ik knipte mijn patroon op MV door en legde die aan de stofvouw. Omdat ik mijn achterpand bij de vorige versie net iets te groot vond, deed ik aan MA 1 cm eraf.
Voor beleg had ik geen stof meer, dus werden hals en armsgaten afgewerkt zoals de Harley top (ook LMV).Mijn Jumpnotsuit zit geweldig! Ik denk dat ik er nog eentje maak :-)

Patroon broek: Sunny Pants - La Maison Victor zomer 2014
Patroon top: aangepaste Dusty Top - La Maison Victor sept/okt 2015
Stof: viscose tricot gekocht op de woensdagmarkt in Vilvoorde


Stoffenvoorraad: 1 in - 11,5 uit + 2 gekocht&verwerkt #genoegisgenoeg

4 opmerkingen :