woensdag 16 augustus 2017

Selfish sewing - inhaalblog #2

Half juni maakte ik al eens een inhaalblog van selfish sewing projectjes. Ondertussen hangen er alweer heel wat spullen in de kast die nog niet tot op de blog geraakte...

De eerste is het rokje dat ik maakte voor de proclamatie! Ik wilde al een tijdje een plissé rokje maar vond er maar geen dat me echt goed paste. Dus probeerde ik er zelf eentje te maken. Het eerste probeersel trok op niks, veel te veel stof! De breedte zat wel goed (dat had ik dan toch al goed gemeten, maar een plissé rok hoeft dus niet te veel extra stof te hebben om een elastiek aan te rimpelen. Ik verminderde exact tot de breedte dat ik nodig had, en de tweede poging zat goed, ik verkortte nog een mini beetje (handig aan plissé stof, gewoon knippen :-)


 

Shirtje van King Louie past er perfect bij! Er werden heel de avond foto's getrokken en toch is dit de enige waar je de rok een beetje ziet... Erg hé :-)


De volgende in het rijtje is mijn tweede Pia. De enige uit deze blog die ik waarschijnlijk niet zal dragen. Het model staat me goed, maar de stof is echt te licht om een volledige jurk uit te maken. Als slaapkleedje zou het wel kunnen!
Tot slot eindig ik met 2 Nore's. (Ik maakte er al 3, de laatste werd gisteren afgewerkt en verdiend een aparte post.)

De eerste Nore*, na al 3 Nores voor Tess (hier, hier en hier) wilde ik ook meteen eentje voor mezelf.Een geweldig patroontje, valt wat ruimer (maar minder ruim dan Odette uit La Maison Victor), en in een viscose tricotje, voor mij een absolute topper. Deze zag de binnenkant van mijn kast nog niet, en toch geen enkele foto met bewijzen! Het Strass-stofje is zo geweldig, in en uit de was en niets aan te zien!

Ik was zo'n fan van de eerste dat ik onmiddellijk een tweede maakte! En ook deze droeg ik vaak. De viscose tricot is spijtig genoeg van aanzienlijk mindere kwaliteit dan het Strass-stofje (de prijs was uiteraard ook een verschil) en het begint al wat te pluizen! Ik moet maar snel een nieuwe zwarte maken, want ik heb niets anders om op deze broek te dragen! En jawel foto's :-) Ik had de outfit aan om te gaan mini-golfen aan zee!
Patroon rok: een rechthoek op maat :-)
Stof rok: dubbelzijdige plissé - Pieke Wieke (Ik kreeg trouwens per ongeluk de verkeerde kleur opgestuurd. Ik mocht de verkeerde kleur houden en de volgende dag zat de roze al in de bus, als dat geen service is!)

Patroon jurk: Pia - La Maison Victor 6/2016
Stof jurk: Dandelions Pink - See you at Six - Stof 'n love

Patroon shirtjes: Nore* - Compagnie M
Stof Nore 1: Viscose tricot Strass - GalleryFabrics.be
Stof Nore 2: Viscose tricot - Infinity Antwerpen


In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee!

6 opmerkingen :

 1. Mooie stukken. De groene Nore is mijn favoriet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees en bekijk... en grinnik even. We volgden precies eenzelfde parcours; een plisse rok (gemaakt, opnieuw gemaakt en niet geblogd), een Pia jurk (gemaakt in de blauwe stof ;) en niet op de blog geraakt) en twee Nore's #schaterlach
  Flink gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind bloggen over kinderspullen gewoon leuker! Maar omdat ik vooral ook blog voor mezelf, (om achteraf terug te lezen wat er goed, of net niet goed ging) geef ik ze toch allemaal maar een plaatsje! Best wel grappig dat we hetzelfde parcours aflegde! Benieuwd naar jouw exemplaren!

   Verwijderen
 3. Leuke naaisels hoor!! Ik ben vooral fan van de plissé rok!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ook tevreden over de plissérok, alleen vind ik een tikkeltje te feestelijk om zomaar doordeweeks te dragen.

   Verwijderen