woensdag 27 juli 2016

Voor Bart...

We zijn terug thuis! We hadden een geweldige vakantie aan zee! Zo'n mooie zomer hebben we de afgelopen 4 jaar niet gehad! Elke dag zon, elke dag strandweer! Op het veel te kleine bed na, was het een perfecte vakantie!

Ik maakte enkele overzichtjes, en tekende enkele patronen, want mijn naaimachine die miste ik toch wel een beetje. Toen ik op een avond dit patroontje* aan het plakken en tekenen was, keek Bart me beteuterd aan. "Wanneer ga je nog eens iets voor mij maken?" Hij bleek nog wel een short te willen, in een dunner stofje dan die eerste, en ook wat langer. Jaja, hij weet wat hij wil, en nee, hij is alles behalve gemakkelijk als het op kleren aan komt. Volgens mij de reden dat ik na die eerste (pyjamashort) eigenlijk niets meer voor hem maakte. Maar dat beteuterde gezicht, kon ik natuurlijk niet weerstaan! Ik beloofde dat het eerste dat ik zou maken eens we terug thuis waren, een nieuwe short voor hem zou worden!
Belofte maakt schuld en dus begon ik gisterenavond te tekenen. Ik koos voor de Tommy short uit de laatste La Maison Victor (juli/augustus 2016). Het patroon bleek eenvoudig, al maakte ik het me nog net wat makkelijker! De achterzakken werden weggelaten en ik tekende de tailleband in 1 stuk (in plaats van met een contrasterend voorstukje). 
Voor de maat zat hij nipt in medium, maar aangezien hij het graag "los" heeft, maakte ik een large. Je ziet het ook aan het hemd dat hij draagt, van mij mocht dat gerust een maatje kleiner :-)


Vanmiddag begon ik vol goede moed en drie uurtjes later lag er een gemaakt exemplaar klaar. En hij werd zowaar volledig goedgekeurd :-)Stof: blauwe tricot - stoffenspektakel

Patroon: Tommy short - La Maison Victor juli/augustus 2016

Stoffenvoorraad: 0 in - 4,5 uit #genoegisgenoeg

In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee. Met dank aan Miranda van Inspinration voor de mooie verwoording :-)

Geen opmerkingen :

Een reactie posten