zaterdag 9 juli 2016

T I E N

Tien, ik kan het haast niet geloven, maar jawel Raf (mijn oudste petekind) werd vandaag 10! De tijd vloog voorbij en ondertussen ben ik meter van een tiener! 

Een geweldige jongen waar ik met plezier voor naai! Hij heeft niet de makkelijkste maat, een mega smalle taille maar verder wel normaal gebouwd! Bij mijn bezoekje vorige week had ik een elastiek mee om zeker te zijn van de juiste maat rond zijn buik (hij heeft het graag goed aangespannen!). Ik maakte 2 Cisse shorten (hij werd dan wel 10, maar ik maakte toch nog een 9, zelfs de smalle versie) in tricot en zomersweater dus dat rekt nog een beetje mee! En wat ben je met 2 shorten zonder shirt?Cisse short nr 1 in een ontzettend zalig Lillestoff jeanstricotje!Deze met enkel een zijzak langs rechts. Het was de eerste keer dat ik voor dit type zak koos en ik ben toch meer fan van de andere zak. Dus maakte ik nog een tweede short...Deze wel met de insteekzakjes en hier koos ik de eerste keer voor een contrasterende stof voor de zak! Dit resultaat vind ik héél mooi, zeker met het shirtje (Malik uit LMV) erbij!


De eerste keer dat ik de halslijn afwerkte met een tweelingnaald en eerlijk, niet echt tevreden met het resultaat, de mouwen deed ik dus zoals ik altijd doe! Hopelijk gaat de extra rek die ik veroorzaakte door de tweelingnaald er met te wassen nog wat uit!


Hij heeft het gepast en daarna aangehouden, dus dat wil zeggen dat het goed was zeker?

Patroont short: Cisse - Zonen09
Jeansstof: Lillestoff (gekocht bij Cas en Nina)
Sweaterstof zonder merk (gekocht bij Habiba)
Patroon shirt: Malik - La Maison Victor mei/juni 2015
Stofje: Mosaic red - Lily Balou (gekocht bij Mon Depot)
Decoratie: Dots Lifestyle tekstbord (gekocht bij Lillefant)

Ook voor mijn stoffenvoorraad was dit goed, ik werkte 2 stofjes volledig op en eentje al voor de helft!
Stoffenvoorraad: 0 in - 3,5 uit #genoegisgenoeg

4 opmerkingen :

  1. Heel tof wat je allemaal maakte. Ideale zomerspulletjes. Nu hopen dat het snel stopt met regenen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, ja idd, maar gelukkig ziet het er voor de komende dagen toch beter uit!

      Verwijderen