maandag 25 april 2016

Het overzicht - Compagnie M-patronen

Binnen mijn overzicht mogen de losse patronen van geweldige patroonontwerpsters niet ontbreken! De eerste binnen dat rijtje is Compagnie M! Ik heb bijna alle patroontjes van Compagnie M en ze zijn stuk voor stuk geweldig! Mocht je twijfelen of het patroon zijn geld waard is, oh ja! Compagnie M staat garant voor veelzijdige patronen met héél veel opties en een geweldige foto-uitleg!

Ik begin het overzicht met mijn favoriet:

de Lotta jurk - 1 tot 10 jaar
Ik ben grote fan van dit bovenstukje met aangeknipte mouwen en de typerende Lotta-halsafwerking! Je kan ook kiezen voor een gewoon bovenstukje en voor 3 soorten zakjes en 3 soorten afwerkingen op de rug (blinde rits, knoopjes en knopen met lusjes).Ik maakte deze al verschillende keren: hier, hier, hier, en hier! Patronen van Compagnie M zijn ook combineerbaar! Aangezien Tess dol is op zwierrokjes en -kleedjes, maakte ik de laatste versies steeds met de cirkelrok van 

de Ileana jurk (1 tot 10 jaar)
Een extreem veelzijdige jurk met een mouwloos bovenstuk, kapmouwen, halve raglanmouwen, korte raglanmouwen, hele cirkelrok of halve cirkelrok, maar liefst vier soorten kraagjes: ronde peterpan-, driehoekige peterpan-, bloemen- en strikkraag. (Die laatste gebruikte ik al eens gedeeltelijk voor de mix & match-wedstrijd.). Bovendien kan je ook nog kiezen voor 3 lengtes van knopenpat, of gewoon zonder...Hier en hier vind je mijn mix & match van Lotta en Ileana!

de Julia sweater voor meisjes en dames (1 tot 10 jaar - 30 (12 jaar) tot 46)
Een leuke sweater met vleermuismouwen met opnieuw verschillende opties voor de meisjes: verborgen buidelzak, schouderlapjes, vals knopenpat en een gevouwen kraagje. Hier en hier vind je de versies die ik al maakte voor Tess. 
Voor dames krijg je bovenop de meisjesopties ook nog 2 extra halsuitsnijdingen (diep en breed), een contrasterende strook op de achterzijde en korte mouwen!
Ik maakte er voor mezelf al eentje, toen een beetje onzeker (zoals wel vaker bij projectjes voor mezelf), maar ik kan nu wel zeggen dat ik hem zo vaak draag dat hij bijna versleten is!de Nina culottes en rok voor kids en dames (1 tot 10 jaar - 30 (12 jaar) tot 46)
Je bent voor of tegen, en ik ben helemaal voor! De culottes (of broekrok) is weer helemaal hip en dat vind ik geweldig! Bovendien is de versie van Compagnie M gewoon de mooiste die er te vinden is! Ik maakte hem hier al en het volgende stofje voor een nieuwe ligt al klaar! 
Voor de prijs van één krijg je er gratis en voor niks een tweede patroon bij: de A-lijnrok (waar ik op dit moment in de les aan bezig ben).  En Compagnie M zou Compagnie M niet zijn als je niet zou kunnen kiezen uit heel wat opties: gulp of blinde rits, drie soorten zakjes op de voorzijde: steekzakjes, sierzakjes rond of in driehoek. Je krijgt ook steeds de keuze uit paspel of niet... Drie soorten zakjes op de achterzijde: dubbele paspelzak, valse dubbele paspelzak en die laatste met een extra optie met knoopje en lusje! De tailleband kan met een kleine of een grote overlapping, en als je wil kan je overal paspel toevoegen en met een voering werken...


de Lotta rok voor dames en meisjes (1 tot 10 jaar - 30 (12 jaar) tot 46)
Het kleedje was zo'n succes dat Marte ook een rokjes-versie uitbracht! Met dezelfde prachtige zakjes! Hier vind je de versie die ik ooit maakte voor Tess.
de Louisa jurk voor meisjes (1 tot 10 jaar)
Het allereerste Compagnie M-patroon dat ik ooit maakte. Ik naaide toen echt nog niet lang, maar dankzij de geweldige uitleg kreeg ik het helemaal alleen voor mekaar :-)

Met opnieuw verschillende opties: drie rugopties: met inzetstukken, in twee delen, in één deel, met of zonder paspel. Je kan makkelijk ook de mouwen van andere patroontjes aan de Louisa toevoegen (bv die van het Mara bloesje)! het Stella rokje (1 tot 10 jaar)
een asymmetrisch A-lijnrokje. dat ik hier al eens maakte.de Charles broek/short/tuinbroek (1 tot 10 jaar)
Het enige patroon dat ook voor jongens kan dienen! Het prachtige voorpand herken je van ver! Ik maakte deze al twee keer, voor Vic en voor Raf!

de Susanne cardigan voor meisjes en dames (1 tot 10 jaar - 30 (12 jaar) tot 46)
Het laatste nieuwe patroontje in deze geweldige reeks is een cardigan. Eén van mijn laatste projectjes voor mezelf trouwens! Een zalige cardigan met, en ik val in herhaling, heel wat opties: een korte, een lange, zonder afwerking, met rolzoom, met bieslint, met contrasterend beleg (met of zonder paspel), met contrasterende zakken (met of zonder paspel) en zelfs een omkeerbare (met of zonder paspel).

het Mara bloesje (1 tot 10 jaar)
Marte zal het niet graag horen, maar van deze ben ik niet zo'n grote fan, niet omdat het niet mooi is. nee maar een bloesje in katoen, er zijn comfortabelere kledingstukken voor meisjes! Voor een Compagnie M-sew along waagde ik het ooit er een kleedjesversie van te maken, maar eerlijk gezegd was het toen nog veel te hoog gegrepen en was het toch wel vatbaar voor verbetering!
Ook deze heeft weer verschillende opties: maar liefst 4 mouwopties: vlindermouw, gefronste mouw, lange mouwen (met of zonder een extra gefronste mouw), zonder mouwen (met bieslint). De verlenging voor de kleedjesversie en een extra band vind je ook in de handleiding.
Die 4 mouwopties zijn trouwens helemaal bruikbaar bij bv. de Louisa-jurk!Tot slot staan er nog twee patroontjes in mijn digitale databank die ik nog niet maakte:

de Lucy top/jurk/rok (1 tot 10 jaar)
Een heel leuk topje, jurkje of rokje met smockelastiek! Met drie soorten schouderbandjes: een standaard versie, een geknoopte versie en geknoopte halterbandjes. Er kan ook een vals knopenpat op!Ik weet niet waarom ik deze nog niet maakte, want deze is toch supercute!

het Swing rokje (1 tot 10 jaar)
Een A-lijnrokje met stolpplooi. Louisa coat (1 tot 12 jaar)
Een meisjesjas met de prachtige details van het Louisa jurkje! Ik maakte het deze winter al een eerste keer! Een veelzijdig patroon met de nodige Compagnie M-opties :-) kap, kraagje, paspel, ...


de Lewis coat (1 tot 12 jaar)
De jongensversie, die ik misschien zelfs nog mooier vind dan de meisjesversie! de Nore dress/shirt (1 tot 10 jaar)
Eindelijk nog eens een patroontje voor tricot en wat voor eentje! Een veelzijdige jurk én shirt! Vooral van die laatste ben ik mega fan!

Bovenop al deze geweldige patronen, maakte Marte ook nog af en toe een leuke tutorial om één van haar patroontjes wat aan te passen. Zo bestaat er een tutorial voor

de Julia jurk voor dames en meisjes (1 tot 10 jaar - 30 (12 jaar) tot 46)
Mocht je nog nooit een patroontje van Compagnie M gemaakt hebben, ga dan als de bliksem naar haar website* :-)

Marte voegde ook een gratis patroontje toe aan haar collectie:

Judith dress (1 tot 10 jaar)
Een zomers jurkje dat volledig compatibel is met alle andere jurkjes/bloesjes! 
Deze heeft een nieuwe rugoptie!

Het voorlopige overzicht van mijn patroontjes vind je hier!

In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten