maandag 3 juli 2017

Let's Sti(c)k Together - zon/zee/strand

Het thema voor de nieuwste Let's Sti(c)k Together werd zon - zee - strand. 
Een heel breed thema, het mooie badpakje van See You At Six was even een kanshebber, maar Tess heeft maar liefst 3 badpakjes en een bikini, meer dan genoeg dus. 
Vic daarentegen kan wel nog een zwemshort gebruiken. In de laatste La Maison Victor stond een superpatroontje, dus ik wist wat mij te doen stond!

Maar dan, stof kopen, zwempakstof is nog niet echt ingeburgerd op de Belgische markt, sommige webshops helemaal niets, andere 1 of 2, hier en daar een beetje meer keus. Maar in de meeste gevallen ofwel voor meisjes, ofwel niet mooi bevonden door Vic.

Dan maar op zoek in het buitenland. Ik vond al snel wat ik zocht in Frankrijk, bestellen en betalen ging vlot, maar de stof laat op zich wachten. Plaatste mijn bestelling op 19 juni, maar spijtig genoeg kwam de stof nog steeds niet toe.

Geen zwembroek dus! Of toch niet op tijd! Ken je dat, zo weten wat je wilt dat je niets anders vindt? Ik had het dus! Die zwembroek zat in mijn hoofd en ik vond maar niets anders.
Tot gisteren, Tess vroeg naar een kleedje met hele korte mouwtjes, dus ging ik meteen aan de slag. Zoeken naar een patroon, dat ik niet bleek te hebben, dan maar een mix 'n match. Het bovenstuk van een onderhemdje en een cirkelrokje.

Tekenen, knippen, stof knippen, naaien! Alles in 1 trek na elkaar en 4 uur later had ik een kleedje met hele korte mouwtjes.Bijna geen zon, geen zee en strand, maar wel een jurkje voor een zomers zonnige dag aan zee! 


  
Tess is er blij mee, en ik bijna! Het voorpand is net iets te laag uitgesneden! Dus als ik het nog eens opnieuw zou maken, zou ik het een centimeter of 3 verhogen! Maar verder bleek het werken met een biesje als mouw best wel simpel!

Spijtig genoeg dit weekend geen zon/zee/strand, dus was een pulletje eigenlijk wel nodig... Maar dat gaat ook!Patroontjes: combi van 
Bunte Mädchenunterwasche - Meine Liebelingskleider - Lillestoff
Spin dress - Madeit Patterns
Stof: Happy Dots - Lillestoff (een restje van hier)

Benieuwd naar alle andere prachtige creaties van deze Let's Sti(c)k Together? Neem zeker eens een kijkje op volgende blogs!
28 opmerkingen :

 1. Tof dat je nog een alternatief vond... en staat ze er niet beeldig op :) die zwemshorts komen wel... maar eerst genieten van dit zomerse meisje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Je kan er misschien nog een kantje bovenop naaien om de inkijk te beperken, als je dat zou willen? En die zwemshort dat komt nog wel! Juli is nog lang hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In ons Belgenlandje is een truitje inderdaad jammer genoeg nodig! Jammer, want het is een leuke jurk. Ben nu wel heel benieuwd naar dat Frans stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ook! Ik hoop dat het al dat wachten waard is :-)

   Verwijderen
 4. Heel leuk gedaan! Davina's tip hierboven is ook wel handig! Ik hoop dat je bestelling alsnog snel arriveert, want ik ben wel benieuwd naar dat zwemgerief zenne!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ga op zoek naar een bijpassend kantje :-)

   Verwijderen
 5. Ben wel benieuwd naar je Franse stofjes en wat je ermee gaat maken :-)
  Leuk zomers jurkje,zr staat er heel schattig mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorlopig is het nog steeds niet toegekomen en mijn track 'n trace geeft nu ook nog een probleem! Ik hoop dat het snel in orde komt!
   Dankjewel!

   Verwijderen
 6. Heel korte mouwtjes - ik hou zo van kinderpraat!
  Mooi kleedje - en ik ben ook benieuwd naar de toekomstige zwembroek :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook! Dankjewel, ik post hier zeker het resultaat (als de stof EINDELIJK toekomt!)

   Verwijderen
 7. Ik vind dat een super resultaat voor 4 uurtjes!
  Het jurkje staat haar echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het voordeel van voor kindjes naaien, duurt nooit superlang hé! Dankjewel!

   Verwijderen
 8. Leuk groen kleedje, ze staat er mooi mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zo een mooie vervanging van het badpakje (dat nog wel zal komen zeker). Het staat haar mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heel mooi! op haar leeftijd kan het gelukkig nog zo diep ;-) hopelijk komen je stofjes snel aan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! De stofjes zijn er ondertussen en spijtig genoeg valt het wat tegen! Moet er nog eens goed over nadenken wat ik nu ga doen...

   Verwijderen
 11. toch nog een heel tof kleedje geworden! Jammer dat de zwemshort niet kon, altijd iets als je echt iets gemaakt wilt hebben en het kan niet door iets waar je geen controle over hebt! Hopelijk binnenkort dan op de blog ;-) Leuk kleedje in elk geval en zeker zomerproof!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee spijtig genoeg niet, ondertussen kwam de stof toe en is het niet zo mooi als ik gehoopt had.

   Verwijderen
 12. Ze staat er heel schattig mee! En origineel met patroontjes gespeeld!

  BeantwoordenVerwijderen