zondag 30 juli 2017

E L F

Op 9 juli werd mijn oudste petekindje 11! Groot wordt hij, en dat kan je ook letterlijk nemen! Hij groot als kool, maar doet dat vooral in de lengte. In de breedte is het nog steeds een smalleke! Broeken kopen, is dus nog steeds geen pretje, de knoopsgatenelastiek wordt steeds tot op het einde aangetrokken om toch maar niet van zijn miniscule poep te vallen!


Voor zijn verjaardag vroeg hij dit jaar opnieuw een lange broek, want ja goed passende zijn het moeilijkst te vinden. Begin juni waren we uitgenodigd op de Eerste Communie van zijn zusje en toen maakte ik een kort testmodel. Eentje uit Ottobre, maar die bleek te groot aan zijn taille en smal aan zijn bovenbenen. Gelukkig kwam Zonen09 net op tijd met de tienerversie van Cisse! Mijn absoluut favoriete broek-patroon!

Zonen09 is gekend voor de perfect pasvorm, maar ook voor een optie voor smalle kindjes! In de matentabel bleek Raf perfect te passen in 152S, en perfect, ja dat was het! Spijtig genoeg had ik mijn fototoestel niet mee en heb ik dus geen aanfoto, maar hij bestelde alvast nog eentje :-)De lengte bleek nog wat lang te zijn, maar tegen de winter waarschijnlijk net goed!Ik koos voor 2 steekzakjes en een valse gulp en een tailleband met elastiek op maat.De broek zet ik ondertussen bijna blindelings in elkaar! Zo blij met de tienerversie!

Patroon: Cisse - Zonen09

Stof: jeans tricot - Baba - Malieke&co


2 opmerkingen :

  1. prachtige broekjes. Ik maakte gisteren mijn eerste cisse voor het zoontje van 4. ik vind het een geweldig broekje, maar het kruis vooraan hangt te laag. Ik heb geen idee hoe ik dit moet oplossen. Weet jij soms raad?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Elke, dat probleem had ik nog nooit, maar misschien is de kruislengte van jouw zoontje wat korter dan normaal. Misschien deze eens opmeten? Voor mezelf moet ik die altijd verlengen (hoe je dat doet lees je hier: http://vitess82.blogspot.be/2015/09/les-2-we-maken-een-broek-patroon.html). Ik veronderstel als je het tegenovergestelde doet, dat je de kruislengte dan korter maakt!

      Verwijderen