maandag 1 januari 2018

Eindejaarsnaaisels

Ook afgelopen week zat ik niet stil, ik genoot van elke minuut die ik kon naaien. Tijd die ik de laatste maanden te weinig had! En hoewel ik komende week zeker terug voor school zal moeten werken, deed ik dat afgelopen week bewust niet. Het was een week van feestjes, naaien en Netflix Binge-watchen :-)

Vic heeft nood aan nieuwe pyjama's, dus begon ik daarmee...Met deze pyjama's scoorde ik serieus wat punten! De paneeltjes bestelde ik in een Duits/Amerikaanse Facebookgroep The Knit Panel Konnektion. Toen ze toekwamen moet ik eerlijk zijn dat ik wat ontgoocheld was van de stof, de afbeelding is heel mooi van kwaliteit dat wel. Maar poly/spandex jersey knit is eerder een badpakstofje.
Heb nog 3 andere paneeltjes liggen, maar dat zullen zomerpyjama's worden.

Patroon: Dandy Pyjama - Pyjama Party

Omdat mijn zus het stofje van Fleur haar Regina van kerst zo mooi vond, maakte ik met de restjes nog een kleedje voor Lea Roos. Meer dan een Sylva*, kreeg ik er niet meer uit.Patroon: Sylva tuniek* - Sofilantjes
Stof: Blurs - See you at Six - Madeline De Stoffenmadam
Boordstof: Chai oker - See you at Six - Madeline De Stoffenmadam

Vrijdag was ik met Tess in Mechelen, en dan spring ik ook altijd even binnen bij Stitch & Co! Tess vond er een pareltje en ik maakte een leuke oudjaarsoutfit van voor haar en Lea Roos.Tess vroeg al een tijdje om nog eens een rokje, ik kreeg er net geen volledig cirkelrokje uit. Ik haalde Julia van Compagnie M nog eens van onder het stof. Tess was toe aan een nieuwe maat, ik maak hem niet zo vaak, maar sinds ik het patroontje heb, wel al elke maat voor Tess gemaakt, en elke keer weer heel blij mee!


 

Ik gebruikte de zilveren paspel zowel voor de zoom van het rokje als extraatje in de schoudernaad!

Uit de overschot perste ik nog een Nivalis* voor Lea Roos.


Patroon jurkje Lea Roos: Nivalis* met Sylva mouwen - Sofilantjes
Patroon Tess: Julia Sweater* - Compagine M en cirkelrokje
Stof: Forest at Night - Stitch & Co Mechelen
Paspel en blauwe glitterboordstof: Stitch & Co Mechelen
Zilveren glitterboordstof: Madeline De Stoffenmadam

Het laatste naaisel van het jaar werd er eentje voor Vic. Ik maakte voor Kerst al een Regem en die vond ik zo mooi, dat ik het patroontje meteen opnieuw gebruikte!


Ik verhoogde de hals met een centimetertje, de volgende keer mag er nog eentje bij! Verder perfect :-)

Patroon: Regem* - Sofilantjes
Stof: Dubbelzijdige rode Liam-polo stof - La Maison Victor


Daarmee zit 2017 erop, voor mij een jaar met veel onzekerheden, waarin naaien mijn zorgen vaak deed vergeten! Ik wens jullie een zorgeloos, gezond 2018!

In deze post zitten linkjes met een *, zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten