maandag 8 januari 2018

Let's Sti(c)k Together - Goede voornemens

Een blogje zonder naaisels deze keer, maar vol van goede voornemens voor het nieuwe jaar!Toen Marjolein van Flaflinko de oproep lanceerde, was ik meteen voor het idee gewonnen. Enkele voornemens maken en je daar proberen aan te houden, werkt zo veel beter als je ze zwart op wit ergens neerschrijft. Mijn goede naaigerelateerde voornemens bestaan in viervoud...

Nummer 1: meer naaien voor Vic

Als ik het afgelopen jaar eens op een rijtje zet kom ik voor Tess op 27 naaisels, voor Vic klok ik af op 11. Minder dan de helft dus. En ja, hij heeft uiteraard ook kleren genoeg, maar veel minder zelfgemaakte. Nochtans, hij draagt de dingen die ik maak heel graag. De belangrijkste oorzaak is de aanwezige stofjes in mijn voorraad. Samen met dit voornemen, zal ik dus wat vaker een stofje moeten kopen dat voor Vic bestemd is.

Nummer 2: mijn patronen (verder) oplijsten

Hier zag je al dat ik afgelopen jaar begon aan een overzicht voor mezelf, maar af is het nog zeker niet. Ik grijp er nochtans vaak naar terug! Want ik verzamelde de afgelopen vijf jaar heel wat patronen, maar als je niet meer weet dat je ze hebt, zal je ze natuurlijk niet gebruiken.

Nummer 3: Elke week minstens één keer naaien

Deze staat ertussen omdat ik de afgelopen maanden echt minder naaide dan ik wilde. Je kent het wel, het is druk op het werk, druk thuis, resultaat: 's avonds ben je gewoon te moe om nog achter je naaimachine te kruipen. Maar ook in drukke periodes zou het me goed doen om af en toe gewoon eens rustig te kunnen naaien.

Nummer 4: Betere/mooiere foto's maken

Niet makkelijk, zeker niet als je niet buiten kan, maar ik hoop dat het beloofde boek van Marte van Compagnie M er snel aankomt, dat ik wat dingen kan leren. Want aan mijn fototoestel ligt het alvast niet :-)

Tot slot voeg ik er ook één niet-naaigerelateerd voornemen aan toe, in de hoop ik het dit jaar wel waar maak: opnieuw beginnen sporten. Want dat deed ik niet meer, sinds ik startte met naaien. 

Ik hoop regelmatig te kunnen terugkoppelen naar deze pagina! Ik start in ieder geval met goede moed, een stofje voor Vic zit in de wasmachine :-)

Andere goede voornemens vind je hier:

11 opmerkingen :

 1. Veel succes! die mooiere foto's, dat vind ik ook moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes met de goede voornemens!
  Je nummer 1 en 2 staan hier ook op mijn lijst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede foto's trekken is ook een van mijn voornemens. Denk dat het vooral aan onze toestel ligt. De fotowinkels zullen plotseling goed in de markt liggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke voornemens en wat zal het een leuk blogjaar worden. De kwaliteit van foto's is bij mij ook vaak een puntje. Soms werkt het licht gewoon niet mee, dus ook ik ga eraan werken. Misschien een idee om tips met elkaar te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel succes met de goeie voornemens. En vergeet vooral geen plezier te bleven in het naaien...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk voornemen rond de foto's en je aanzet tot het oplijsten van je patronen is een leuk om te onthouden. Veel succes met je voornemens verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vuistje voor dat één keer per week naaien; ik haalde net voor de eerste keer dit jaar mijn naaimachine boven, ik doe met je mee ;).
  Benieuwd hoe je de rest zult afvinken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuke voornemens, misschien kan je een sportoutfit maken om je laatste voornemen extra leuk te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel succes! Leuk om te lezen dat je meer gaat naaien voor je zoontje, als zonenmama lees ik die posts het liefst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie voornemens! Succes ermee en idd, leuke tip van Delphine hierboven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh 'minstens 1 keer per week naaien' vind ik een topper! Ik doe graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen