maandag 7 januari 2019

Let's Sti(c)k Together - Terugblik

2018 vloog voorbij! Een nieuw jaar start meestal met goede voornemens. Ik start met een terugblik op mijn goede voornemens van vorig jaar!Mijn eerste voornemen was: "Meer naaien voor Vic". Slaagde ik? Hier is het bewijs!


  

              

  
 
                                      

Het verdikt: 25 stuks! In 2017 maakte ik er 11, dus meer dan een verdubbeling! Ik ben daar heel blij mee! En Vic gelukkig ook :-) OK, toegegeven ik maakte voor Tess dit jaar 40 stuks, maar daar waren wel 13!! play pants bij. Dus zonder de onderbroekjes, zit ik voor haar op 27! Redelijk mooi in evenwicht dus! 

Mijn tweede voornemen: "mijn patronen oplijsten", daar ging ik volledig de mist! Ik deed letterlijk niets... Erg? Nee, want ook al weet ik ondertussen al lang niet meer welke patronen ik allemaal bezit, ik had er gewoon geen zin in.

Mijn derde voornemen: "elke week naaien" ging dan weer wel ontzettend goed! Enkel 1 weekje in oktober ging het mis. Maar ik had een goed excuus: ik was ziek! Ik ben iemand die niet graag thuis blijft en dus ziek gaat werken, maar ik lag wel elke avond KO in de zetel. Maar op die ene week na, naaide ik elke week! En dat is duidelijk te zien aan het aantal stuks dat ik afgelopen jaar naaide: 178 stuks! Ik wist dat ik veel genaaid had, maar als ik het zo zie, schrik ik er zelf van! Iets minder dan de helft was voor Tess en Vic, ik deed dit jaar ook serieus wat aan selfish sewing, ik naaide heel wat kleertjes voor mijn nichtjes en neefjes! En mijn wederhelft, die kreeg 1 hemd :-) Waarschijnlijk wel het project waar ik het afgelopen jaar het langst mee bezig was! Hij keurde het goed en er volgt er dit jaar zeker nog één.

Mijn vierde voornemen: "betere/mooiere foto's maken", tja ik deed een hele tijd echt mijn best, maar ik heb het talent niet vrees ik. De hoofdreden trouwens waarom het hier sinds september windstil is op de blog. De lat wordt door andere blogsters zo hoog gelegd, dat ik mezelf niet goed genoeg vind. En hoewel ik vooral blog voor mezelf, ben ik ook perfectionistisch en als ik iets niet goed kan, waarom doe ik het dan nog? Iets om over na te denken in 2019.

Tot slot mijn niet-naaigerelateerd voornemen: "opnieuw beginnen sporten". Ik schoot niet echt direct uit de startblokken, maar half juni raapte ik al mijn moed bijeen en begon opnieuw aan start-to-run. Waar dat ooit als een fluitje van een cent ging, was het nu een opgave, elke les opnieuw was afzien. Mijn conditie was héél ver te zoeken. Maar ik hield vol, ondanks de hitte deze zomer, liep ik begin september 5 km. Traag, héél traag, maar ik liep het. En dan plots boem baf was het ook weer voorbij, school begon en ik vond de tijd niet meer. 's Avonds te vroeg donker, overdag geen tijd, een beetje regen, ... Ik weet het: excuses! Maar laat dit dan mijn goede voornemen voor 2019 zijn: ik zoek tijd om te lopen! 

Benieuwd hoe de anderen het er vanaf brachten? Je leest het hier:


6 opmerkingen :

 1. Proficiat met de voltooide voornemens!
  Ik hoop alsnog wat leuke blogberichten van je te zien dit jaar, met real life foto's ;-), kinderen pushen om leuk op de foto te gaan helpt toch niet :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben onder de indruk. Wat een productie zeg. En de kwaliteit lijdt er niet onder!
  Ik ben al lang content als ik elke maand iets genaaid krijg.

  Wat die foto's betreft: trek u niks aan van de anderen.
  Jouw creaties mogen gezien worden. Het is een naaiblog, geen fotografiecursus. Om het met de woorden van Emma Davies te zeggen: the only photographer you should compare yourself to is YOU.
  Ik ben ook lang niet altijd content van mijn foto's. Ik vind dat ik al heel veel heb bijgeleerd en dat mijn foto's nu beter zijn dan toen ik begon, maar we hebben niet allemaal tijd om een locatie te zoeken en een studio in te richten. Wanneer komt je dan nog aan naaien toe?
  Niks om je schuldig over te voelen. Gewoon jezelf zijn!
  Als je toch iets wil bijleren op je eigen tempo, kan ik (gratis mailcursus van Emma Davies) AYWMC cursus aanbevelen. Ik heb hem zelf niet afgemaakt aan het tempo van één mail per week, maar ik heb veel bijgeleerd in de lessen die ik al doornam. Ik weet nu tenminste waarom sommige dingen er niet uitzien zoals ik het wil. Maar dat wil niet zeggen dat elke foto nu een droomplaatje is he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schreef me zonet in voor de eerste cursus :-) Dankjewel voor de tip!

   Verwijderen
 3. O zoveel naaisels op 1 jaar dat is gewoon geslaagd over de ganse lijn zou ik zeggen. En als je er dan nog plezier in hebt gehad is dat toch helemaal rond. Wat die foto's betreft ... Zo herkenbaar. 1 van mijn voornemens van dit haar die kat mag echt lager, we hoeven niet allemaal professionele foto's te maken he. Veel succes dit jaar, ik hoop nog veel leuk naaisels te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moest echt twee keer kijken toen ik je las dat je 178 stuks maakte. Dat zijn er meer dan 3 per week. Mooie foto's had ik er ook op staan maar er spelen zoveel factoren meer voor een goede foto en niet iedereen heeft iedere keer het juiste licht en locatie bij de hand. Zo gaat het met bloggen ook: de ene keer rolt het verhaal zo van de pen en bij het volgende verhaal zoek je naar woorden en het verband. Ook ik ben ooit jaren geleden begonnen met hardlopen met oudste dochter omdat zij een loopmaatje zocht. Zo liep ik 5 km en dat was ook wel zijn grens. Soms lukt het een dag niet dan gebruik ik de tijd om gewoon te wandelen met een leuk muziekje erbij. Ook prima. lees graag hoe het je vergaat in 2019.

  BeantwoordenVerwijderen