woensdag 9 augustus 2017

Summer of Sofilantjes - Nivalis

Ik sloeg enkele weken over in de Summer of Sofilantjes sewalong, maar de Nivalis* stond al lang nog eens op mijn maaklijstje. Ik maakte de tuniek-versie al één keer. Omdat ik toen serieus klungelde met de zoom, stelde ik het voor Tess uit. Maar de sewalong zette me aan het nog eens te proberen.

Eerlijk, geen idee wat er toen misliep, want vandaag ging het als het trein! Dit paneeltje lag alweer een eeuwigheid in de kast. Voor zwierkleedjes had ik te weinig, dus het bleef liggen. Maar Nivalis is perfect voor paneelverwerking! Om het geheel toch wat te breken, koos ik voor de color block optie, en voegde ik een biesje toe in plaats van color block!Ook achteraan voegde ik het biesje toe! 


  

Aangezien ze voor de zomer al genoeg kleren heeft, begon ik dan maar aan de najaarscollectie :-)
Het moeilijkste was het biesje mooi te laten doorlopen! Verder een supersimpel kleedje, Tess vond het mooi, dus ik denk dat ik er nog wel eentje maak! Het nog een beetje stof over, misschien krijg ik er nog net eentje uit voor Lea Roos.

                                                   


Patroon: Nivalis jurk* - Sofilantjes
Stof: Kersenbloesem - Finch Fabrics - Stitch & Co Mechelen

In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee!

2 opmerkingen :

  1. Mooi afgewerkt jurkje. De kleurtjes staan haar geweldig.
    Ik heb geen tijd voor een Nivalis, ook al staat die al lang op de to sew lijst. Dus ik duim voor jouw inzending bij de loting ;-)

    BeantwoordenVerwijderen