donderdag 17 augustus 2017

Nore met een twist

In mijn inhaalblog gisteren liet ik al twee Nore's zien. Beide de basisversie in tricot. Maar Marte toonde ook dat katoen en tricot makkelijk te combineren zijn. Ze gebruikte daarvoor de shirt met inzetstukken. Ik zag onmiddellijk heel wat mogelijkheden om prachtige katoenen paneeltjes te integreren in het shirt. 

Om mijn paneeltje optimaal te gebruiken, besloot ik het toch wat anders aan te nemen. In mijn kast liggen verschillende shirtjes van Vila Joy, ik inspireerde me op één van die en ging aan de slag.Net als bij de andere Nore's kortte ik het shirtje in. Ik nam de lengte van maat 30, in plaats van de lengte van mijn maat 40. 

De andere aanpassing die ik maakte was de schoudernaden van zowel voor- als achterpand verleggen. Net als bij het Vila Joy shirtje voegde ik nog een extra paspel toe.De hals en mouwen werden afgewerkt met een biesje zoals Marte voorstelt voor de katoenen versie. Ik gebruikte alleen een biesje van de heerlijk zachte modal stof die ik voor de achterkant gebruikte en maakt het iets breder.


Ik ben super fan van de modal stof, ik kocht ondertussen al een ander kleurtje bij Madeline De Stoffenmadam in Vilvoorde!


Het paneeltje komt van Veritas en is prachtig maar het had net iets soepeler mogen vallen. Maar ik ben wel super blij met mijn nieuwe shirtje! Alweer een Nore die vaak zal gedragen worden.Stof voorkant: bloesems in polyester/katoen - Veritas
Stof achterkant: heerlijk zachte roze modal - Madeline De Stoffenmadam
Patroon: Nore* - Compagnie M

In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee!

4 opmerkingen :