maandag 8 mei 2017

#compagniemnorecontest

Eindelijk nog eens een tricot-patroontje van Compagnie M! Ik ben superfan van het shirtje! De afwerking van de korte mouw is echt prachtig!

Maar voor mijn allereerste projectje besloot ik all in te gaan. Ik liet Tess stof kiezen, de Frozen-stof lag al een hele tijd in de kast, en ik besloot dat het tijd werd er iets van te maken! Aangezien ik dit stofje kocht met een pyjama in mijn achterhoofd, ging ik dus voor een fulloption nachtkleedje, inclusief inzetstukken en zakjes!De inzetstukken maken deze jurk net iets moeilijker! Mijn eerste knipje gaf ik meteen verkeerd, en moest dus een inzetstuk opnieuw knippen. Want een gaatje was anders onvermijdelijk. Het tweede inzetstuk ging al beter en tegen het vierde had ik helemaal door hoe het moest :-)
Ook het boogje aan de zakjes was geen sinecure, ik geef mijn stofkeuze de fout. Ik combineerde een iets zwaardere tricot met een viscose tricotje, geen makkelijke opgave!
De achterkant ging een pak vlotter, aangezien daar geen zakjes zitten!

Maar de zakjes zijn hun werk wel waard, Tess vindt ze geweldig!Tess heeft nooit kou, alleen 's nachts dan heeft ze het om één of andere reden graag héél warm. Ik ging dus, ondanks dat de zomer voor de deur staat, voor lange mouwen en maakte ook nog een bijpassende Viola legging. Ze sliep er vannacht al in en dat zal ze nog veel nachten doen. Broer was zo jaloers dat ik ondertussen voor hem ook een nieuwe (Minion) pyjama knipte.


Haar slaapknuffel is Twilight Sparkle, denk dat ze ook wel superblij zou zijn met een My Little Pony pyjama! Maar zo'n stof kwam ik nog nergens tegen!

Patroon: Nore dress - Compagnie M*
Viola legging - La Maison Victor - maart-april 2015
Stof: Frozen - Stoffen.net - viscose blauw - De Stoffenkraam

In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee!

1 opmerking :