donderdag 14 mei 2015

Pin-up Flowers

Vorig weekend werkte ik aan de nieuwste jumpsuit uit La Maison Victor. Maar ik ben niet blij, helemaal niet. Veel te groot! Nochtans zou de 40 volgens de matentabel krap moeten zitten. Maar niet dus. Ik ga hem helemaal uit elkaar halen en opnieuw beginnen, kleiner.

Maar eerst wilde ik iets anders naaien! Een jurkje, want het zonnetje van de afgelopen dagen vraagt erom!
In de groep Handwerk van Yoke Overeem op Facebook loopt een wedstrijd. Dus de ideale moment om nog eens één van haar patroontjes te gebruiken! Ik koos voor de Pin-up!
Ik paste de halslijn een beetje aan, zodat het iets minder diep is. En verbreedde ook de schouderbandjes, omdat ik bij andere versies zag, dat de bh soms zichtbaar was!

Zoals omschreven in het patroon driegde ik het bovenstuk, maar dat was eigenlijk niet nodig. Het was onmiddellijk goed!Volgens de handleiding had je 2 meter stof nodig en nog een 45 cm voering. De voering liet ik achterwege. Ik werkte de halslijn af met een klein belegje!
Ik had echter geen 2 meter stof, maar 2 keer 1 meter stof en dat is echt niet hetzelfde. De rok kreeg ik er dus ook niet uit. Het werd geen 100 % cirkelrok maar een 75 % cirkelrok. Het achterpand lag niet op de stofvouw, maar dat zie je eigenlijk niet! Het zwiert nog steeds heel goed!In tegenstelling tot de jumpsuit, ben ik héél blij met deze! Niets dat moet worden aangepast! Alleen misschien het weer! Laat de zon maar weer schijnen!

Patroon: Pin-up jurk - Yoke Overeem (Handwerk)
Stofje: Josephine - Lillestoff


8 opmerkingen :

 1. mooi, waar kan ik dit patroontje vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via de Facebookgroep Handwerk: https://www.facebook.com/groups/209570872484998/?fref=ts!

   Verwijderen
 2. Heel leuk! Laat de zon nu maar schijnen! ☀️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leukerd, mooi stofje en die halslijn is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ja de halslijn maakt deze extra speciaal!

   Verwijderen