maandag 27 augustus 2018

34

Samen met met neefje is ook mijn zus jarig! Zij werd vandaag 34. Ze vindt het vreselijk om dat te zeggen, maar geloof me, NIEMAND schat haar 34! En ik overdrijf niet als de meesten haar nog steeds 24 schatten!

Toen ik haar vroeg wat zij wilde dit jaar, was ze duidelijk! Een rok, eentje met knopen, zo wat langer... Ik ging op zoek en vond al snel de Dolores uit La Maison Victor. Ik stuurde de foto door en kreeg meteen groen licht!

Maar zo'n rok in katoen voor iemand anders, ik durfde het niet aan om meteen in een goed stofke te knippen. Ik had nog een lap Ditte-katoen van Ikea liggen en begon eraan.
Volgens de matentabel had ze maat 32 nodig met 34 in haar taille. 

Bij de eerste pasbeurt bleek alleen die taille te groot te zijn. Ik paste het terug aan naar 32 en versmalde zelfs nog een klein beetje.

Ik was tevreden en kon dus beginnen aan de "echte" rok.



 

Ik hoop dat ze snel een aanfotootje doorstuurt! Ze was er alvast heel blij mee.

Ik maakte ook nog een Litore top Montis rok. Jawel ze werd 34 maar kan nog perfect in maat 158! (amper 1 maatje groter dan haar oudste zoon!)
Ik moest niets aanpassen, ik maakte alleen het rokgedeelte 10 cm langer.




Hopelijk komt er nog wat zomer dat ze deze nog aan kan!

Patroon rok: Dolores - La Maison Victor juli/aug 2017
Patroon jurk: Litore* vs Montis* - Sofilantjes
Stof rok: Ditte - Ikea en Bloemetjes - Madeline De Stoffenmadam
Stof jurk: Froy & Dind

In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee!

1 opmerking :