donderdag 10 mei 2018

Zwanen met hagelslag

Afgelopen maandag was het schoolfoto! Naar jaarlijkse traditie maakte ik opnieuw de outfit voor Tess en Vic. (Die van de vorige jaren vind je hier, hier en hier en hier.)

Ik was op slag verliefd op de zwanenstof, en nog meer toen ik zag dat Madeline ook het bijpassende stofje met hagelslag verkocht! 

Voor Tess maakte ik Foras* van Sofilantjes, ik twijfelde lang of ik de zakken zou toevoegen, maar liet ze uiteindelijk toch achterwege. Maar ik ging wel voor een extraatje :-)De zilveren elastiek maak het helemaal af vind ik! Omdat je nooit weet wat voor weer het wordt in ons Belgenlandje, maakte ik ook een bijpassende Aura* (ook van Sofilantjes).Past er supergoed bij, maar deze droeg ze maandag niet!

Tot slot maakte ik een Play Pants van Madeit Patterns. Zo kan ze met elk jurkje ongestoord kunstjes uitproberen:


 

 Dan was Vic aan de beurt, na de eerste meer dan geslaagde Theo, volgde meteen een tweede, met een bijpassende Cisse en Ollie* zipper.


 


Bij deze Theo werkte ik met gewone knoopjes. Met mijn nieuwe knoopaanzetvoetje gaat ook het aanzetten van de knoopjes in een handomdraai. Letterlijk, een knoop aannaaien duurt amper 10 seconden en is perfect genaaid! Een aanrader voor iedereen die vaak met knoopjes werkt!

Ik maakte ook een bijpassende Ollie*, maar die wilde hij voor de foto niet aan doen, veel te warm vond hij het!Het was mijn 7e Ollie, maar de eerste niet-gevoerde versie. De biesjes aan rits en kraag zijn echter geen sinecure. De gevoerde versie is zo veel makkelijker! 

Ik ben heel benieuwd of ze allebei hun best deden om te lachen :-)

Patroontjes:
jurk: Foras* - Sofilantjes
bolero: Aura* - Sofilantjes
onderbroekje: Play pants - Madeit Patterns
hemdje: Theo - Zonen09
short: Cisse - Zonen09
zipper: Ollie - Sew a Little Seam

Stofjes:
Zwaantjes en hagelslag (Nooteboom), french terry en boordstof- Madeline De Stoffemadam

In deze post zitten linkjes met een *, zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee.

2 opmerkingen :