zondag 1 oktober 2017

Chirorokje #stikbelgique

Vandaag de eerste echte Chirozondag voor Tess. Vorige week was het startdag, maar dan mochten we allemaal mee. Vandaag is het voor echt.
Een leuke hoodie en een shirtje kregen we van de nichtjes. Om het uniform compleet te maken maakte ik voorlopig een rokje. Twee redenen: de kleinste maat is echt nog veel te groot voor Tess en aangezien het toch 32 euro kost, zorgde ik voor een veel goedkoper alternatief!

Als patroontje maakte ik een combinatie van Lotta, een gratis patroontje van Emma & Mona en Pim, het zalige shortje van Zonen09. De 2 zijn perfect compatibel als je de tailleband van het rokje apart knipt!


 

Naast het apart knippen van de tailleband (die knipte ik trouwens in 1 stuk en maakte hem iets hoger), voegde ik ook 2 steekzakjes toe.

Van Pim knipte ik de eenvoudigste versie, zonder tailleband. 
Ze leken wel voor elkaar gemaakt, want het shortje (maat 5) past perfect in het rokje (maat 5/6):Zo kan Tess ravotten zonder dat ze haar slipje toont :-)Ze is net vertrokken... Ik ben zo benieuwd wat ze ervan zal vinden. Stiekem hoop ik dat ze het even leuk vindt, als ik vroeger!

Patroon: aangepaste Lotta - Emma en Mona en Pim - Zonen09
Stof: zandkleurige tricot - Madeline De Stoffenmadam

2 opmerkingen :