zondag 3 september 2017

Volleybaloutfit

Morgen start Tess met een nieuwe hobby: volleybal. Geen voor de hand liggende keuze, maar met een papa die een beetje volleybalgek is natuurlijk wel!

Sportkledij hangt niet echt in Tess haar kast dus daar moest verandering in gebracht worden. Het was deze week de bonusweek in de Summer of Sofilantjes. Dus koos ik voor een Domi* short en Sylva* shirt. Perfect voor in te trainen, maar wat als het buiten wat kouder wordt? Ik maakte dus ook nog een bijpassende trainingsbroek en vestje. Ik zocht een patroontje voor een broekje dat toch wel wat ruimer zat, zodat het makkelijk over het shortje kan gedragen worden. Ik kwam bij Lulu (La Maison Victor) uit. Ik wilde al lang eens een bomberjack maken, dus koos ik eentje uit B*Inspired By Poppy.De Lulu broek valt kort, ik verlengde de 104 nochtans tot maat 116. Gelukkig zit er redelijk wat zoom aan, als ze ineens een groeispurtje krijgt, kan ik de zoom nog uithalen.

De bomberjack valt open heel mooi, gesloten is hij ook niet overdreven op de groei...De afwerking van de onderkant in boordstof, daar zal ik bij een volgende versie toch iets meer aandacht moeten aan besteden, want dat kan zeker beter. De rest is goed gelukt! Geen knoopsgatenangst meer. Ik maakte deze week ook een ander jasje (is een cadeautje dus bloggen pas op 29 september) waar ik voor het eerst met mijn machine knoopsgaten maakte. Dat ging zo goed, dat ik hier opnieuw voor knoopjes ging.

En zelfs met de volledige outfit aan, kan ze nog heel goed bewegen:


 


Je ziet het, er wordt hier thuis al goed geoefend!Zij blij, ik blij :-)Patroon shirt: Sylva* - Sofilantjes
Patroon short: Domi* Sofilantjes
Patroon vestje: Bomberjack B1642 - B*Inspired by Poppy editie 3
Patroon broek: Lulu - La Maison Victor mei/juni 2017
Stof bloemetjes: Flowers & butterflies - stoffenspektakel
Blauwe glitter stof: French Terry - Madeline De Stoffenmadam
Boordstof: See you at Six - Madeline De Stoffenmadam
Knoopjes: Veritas

In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee!

1 opmerking :