donderdag 16 juni 2016

Tessje prinsesje

Het stond al maanden op Tess haar verlanglijstje: een zelfgemaakte Elsa-jurk! En aangezien het einde van een lesjaar weer daar is, kon ik er in de les wat tijd aan besteden!

Als patroon vertrok ik van de maxi-jurk Brueram* van Sofilantjes. De rechte rok werd vervangen door een cirkelrok, ook prinsessenjurken hebben de nodige zwier nodig.
Het bovenstuk werd ter hoogte van de aangeknipte bandjes doorgeknipt en van een prinsessenvorm voorzien! De bandjes zette ik er nadien verkeerd op, waardoor de bandjes recht naar het achterpand lopen ipv gekruist. Maar verder hoefde ik niets aan te passen aan het patroontje. Tess past trouwens nog perfect in een 4 jaar!Ik koos voor Flowerworks (groene versie) van Soft Cactus, ijskristallen bleken zo goed als onvindbaar, maar dit komt, van ver, wel in de buurt :-)

De achterkant werd gesmockt, mijn "angst" bleek volledig ongegrond, het ging als een trein. Ik deed dit weliswaar gisteren in de les, en dus op een mega goeie Bernina! Of mijn Toyata het ook zo goed doet, dat weet ik dus nog steeds niet!Een heel prinsesje, nietwaar?


Het rokgedeelte bestaat uit 2 lagen, een laagje Soft Cactus en een laagje glamourtule, dat van een bijpassend biesje werd voorzien:
De zwier werd uitvoerig getest en goedgekeurd.

En uiteraard zit een prinsesje ook op haar troon :-)


 


Tess blij, en mama natuurlijk ook :-)

Patroontje: aangepaste Brueram - Sofilantjes*
Stof: Flowerworks groen - Soft Cactus
Tule: Glamour Tule mint - De Stoffenstraat
gouden paspel en biais: Veritas

In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee. 

8 opmerkingen :