zaterdag 25 juni 2016

Sporty Spice :-)

Maandag is het sportdag op school, het briefje woensdag was duidelijk: geen rokjes/kleedjes en sportschoenen... 
Probleem 1: Tess heeft, op 1 vuile speelbroek en een paardrijbroek na, geen broeken of shortjes;
Probleem 2: Tess heeft geen sportschoenen. 

Tess draagt ondertussen al bijna 2 jaar geen broeken meer.  Een broek dragen is niet aan haar besteed, dus kocht en maakte ik er ook geen meer. Ze draagt uiteraard wel vaak een legging onder haar rokjes of kleedjes, maar verder niets.

Er moest dus aan een sportoutfit gewerkt worden. Aangezien ik niet verwacht dat ze na maandag de broek nog vaak gaat dragen, koos ik één van mijn goedkoopste stofjes en maakte een Domi-broek* (Sofilantjes). Omdat ik liever een hele outfit maak en niet gewoon een broek, werd de broek afgewerkt met een bloemetjesstof. Van die bloemetjesstof werd ook een shirtje gemaakt!Het shirtje maakte ik ook van een Sofilantjes-patroon, de Otium*. Het shirtje vindt ze geweldig, de strik op de rug maakt het helemaal af!De outfit werd getest en gelukkig ook goedgekeurd!

Bij het shirtje heb ik helemaal geen opmerkingen, makkelijk om te maken en héél leuk aan.

Was bij het maken een beetje bang dat de rug wat zou open staan, maar dat is helemaal niet het geval!

Bij het broekje vind ik de zak véél te klein, Tess kan haar hand er niet insteken. Mijn roze tricotje had ook extreem veel rek waardoor de zak niet mooi bleef staan, aangezien hij toch zo klein is, stikte ik hem gewoon toe!Mijn oorspronkelijk plan was om 2 zakken te maken, maar omdat ik de eerste toch toe stikte, liet ik de tweede weg (ik had de zakopening er gelukkig nog niet uitgeknipt).

Ik betwijfel dat Tess plots zo van gedacht gaat veranderen, dus een volgende broek zal vast nog even duren. Maar als er nog eentje komt, dan maak ik zeker de zak 3 keer zo diep!

"Sport"schoenen kochten we bij Brantano, niet echt sportschoenen, wel makkelijke schoenen met véél bling bling :-)

Stof: roze fluttricot :-) - bloemetjes stof (Les Tissus du Chien Vert)
Patroon: Otium* voor meisjes en Domi* - Sofilantjes
Schoenen - Bopy - Brantano


In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon kopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten