zaterdag 28 mei 2016

3 jaar

Met een weekje vertraging kreeg Vic vandaag zijn derde verjaardagsfeestje! Mijn voornemen om voor hun verjaardag steeds een mooie nieuwe outfit te naaien lukte niet helemaal. Vorige week slaagde ik er niet in, maar doordat het feestje pas vandaag was, gaf ik me nog een weekje respijt. Zijn short maakte ik vorige week al maar een shirtje was nog nodig.
Patroon was al geknipt en vorige zondag begon ik stof te knippen. Maar al snel werd duidelijk dat ik niet goed had nagedacht bij de stofkeuze. Ze past perfect bij het shortje, maar heeft wel een print dat ik maar in 1 richting kan gebruiken. Het patroon dat ik koos (en al het voor en achterpand van knipte) kon echter niet volledig in deze stof geknipt worden. Maar geen weg terug, want ik knipte het grootste deel al... Ik ging op zoek naar bijpassende effen stof, maar uiteraard had ik net die niet in huis. Ik bestelde dan maar bijpassende stof en deze kon ik woensdag al ophalen in het postkantoor. Maar pas vanmorgen tijd om verder te naaien! Ik deed nog iets fout bij de kraag, maar een uurtje voor het feestje begon, had ik een volledig afgewerkte polo :-)Een geweldig leuk patroon uit het Lillestoff-boek! Patroontje gemaakt door de mevrouw achter PiekeWieke!De kraag moest ik opnieuw maken (eigen fout, ik knipte iets weg dat niet weg mocht en kreeg het niet meer goed), verder ging alles zonder moeilijkheden! Een patroon dat ik zeker nog zal maken!   

 

Vic wilde eens poseren, dus ik moest ervan profiteren :-)Je ziet het aan zijn gezicht, hij genoot van deze geweldige dag!


Patroontje: Aanpassend polohemd - Meine Liebelingskleider
Bedruk stofje: Blauwe Vosjes - Lily Balou - Mon Depot
Effen stofje: Kobalt tricot - De Stoffenstraat


2 opmerkingen :