zondag 8 februari 2015

Lotta rokje in Tante Ema

Ik ben grote fan van Compagnie M! Hele grote! Marte haar patroontjes zijn geweldig! Niet alleen de uitgebreide foto-uitleg is super, maar Tess straalt altijd in een Compagnie M-outfit! 

Ik maakte al verschillende patroontjes en nu was het Lotta rokje aan de beurt! Net als bij het Lotta jurkje vind ik de zakjes absoluut de max!
Tessje mocht het stofje kiezen, en koos voor een Tante Ema stofje! Ik ging aan de slag! Tess haar maten werden nog maar eens gemeten, want als ze zo klein zijn, veranderen ze snel! Ze zat op haar taille na, perfect in maat 3! (taille iets kleiner dus makkelijk op te lossen met een elastiek!)

Ik tekende het patroon op maat, knipte de stof en ging in de les aan de slag! De werkwijze van de zakjes is hetzelfde als bij het jurkje dus dat ging relatief vlot! Rimpelen lukt steeds beter, maar dan zag ik dat ik mijn tailleband aan de voorzijde op zijn kop had geknipt. Hij zat er al in, en twijfelde om het zo te laten. Maar de lerares zei dat ik het opnieuw moest doen. Ik zou er anders spijt van krijgen (en gelijk heeft ze natuurlijk). 

Thuis werd een nieuwe tailleband geknipt en een week later ging ik weer verder in de les. Zieke kids en zelf serieus ziek zijn zorgde ervoor dat er van naaien thuis niets in huis kwam! Tweede les werd opnieuw gerimpeld en de juiste tailleband ingezet. Daarna was de rits aan de beurt, ze gaf nog enkele tips en het resultaat is goed! We moesten ook nog een nieuwe techniek leren, dus de les was alweer voorbij. 

Les 3 volgde de elastiek, die ik perfect op Tess haar maat afstemde! Geen knoopsgatenelastiek dus! Dat ging vlot!
Het beleg was een ander paar mouwen! Dat vond ik best wel lastig! Het duurde ook heel lang vooraleer ik het allemaal goed had! 

Drie lessen voor een rokje, jawel! Toen het eindelijk klaar was, dacht ik dit nooit meer. Maar als Tess het dan even later aan heeft, was ik alweer van gedacht veranderd! Alweer zo'n mooi rokje! We zullen maar hopen dat de volgende versie wat vlotter gaat... 
Tess had per uitzondering geen zin in poseren voor de foto, maar dit geeft wel een goed beeld:
Patroon: Lotta rokje (Compagnie M)
Bloemetjesstofje: Suikerspin 2 - Tante Ema (Klijntje)
Blauwe stof: Koekepeertje (nu Hotstof)4 opmerkingen :

 1. Lief rokje en nu weet je hoe die moet he, dus volgende keer zit hij een stuk sneller in elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het :-) Ben ondertussen bezig aan een derde Lotta-jurkje en gisteren het volledig bovenstuk gemaakt op amper een uurtje! Gek toch dat een jurkje vlotter gaat dan een rokje?

   Verwijderen
 2. Leuk rokje voor Tess! Ze staat er goed mee.

  Groetjes
  Tina

  BeantwoordenVerwijderen