maandag 18 augustus 2014

Afscheid van ...

Nog anderhalve week en mijn kleine meid neemt afscheid van het kinderdagverblijf. Op 1 september wacht haar een heel nieuw hoofdstuk in haar nog jonge leventje!

Het was een geweldige tijd, en daarom wilde ik voor haar afscheid iets moois maken voor de kinderverzorgsters. Ik begon twee weken geleden (hier), wat ik oorspronkelijk dacht te maken op een dag of 2, werd een week of 2 :-) Niet elke dag van 's morgens tot 's avonds natuurlijk, maar er kropen toch wel héél veel uurtjes in dit werk!

Ik maakte voor elke kinderverzorgster van de Lollies (zo heet het groepje van Tess) een eigen schort en maakte er ook eentje voor de kinderverzorgsters die af en toe invallen. Daar nog bij maakte ik 2 kinderversies. Elke dag mag een Lollie keukenprins of keukenprinses zijn en mee helpen met het eten. 

Dit is het resultaat:

 


Op de achterkant flockte ik haar naam :-)Het patroon voor de schorten voor de kinderverzorgsters komt uit Het Grote Singer Naaiboek. Ik maakte ze in blauw katoen (Ikea) en werkte ze af met het Candy stofje van Dapper (dat ik kocht op de woensdagmarkt in Vilvoorde) zijn afgewerkt met D-ringen (Veritas).


Het patroon voor de kinderschorten komt uit B*Inspired by Poppy (editie 1) in dezelfde stofjes maar afgewerkt met kamsnaps op 3 verschillende afmetingen:


Ik hoop dat ze er blij mee zullen zijn! Deze week nog kaartjes maken en dan is het cadeautje helemaal af!

Echt afscheid nemen we nog niet, want mijn zoontje blijft nog een tijdje gaan :-)2 opmerkingen :