woensdag 23 mei 2018

Inhaalblog

Ik naaide de afgelopen weken, of nog liever maanden, veel, heel veel. Maar heel veel van de gemaakte kleertjes geraken niet geblogd. Bij deze dus een inhaalblog met alles wat wel gemaakt werd, maar niet geblogd.

Ik begin met de stuks die ik in de les maakte. Dit jaar is het de cursus vrije tijd. We worden heel vrij gelaten, maar elk jaar staan er een aantal "taakjes" op het programma. Dit jaar was er maar eentje: een rits in tricot/sweaterstof. De enige opdracht, maar ik zag het niet zitten. Ik moest meteen denken aan mijn project van vorig jaar, dat nog steeds ongedragen in de kast zit. Ik wilde dus niet weer 6 maanden aan een project bezig zijn en dan niet dragen. In tegenstelling tot alle anderen begon ik dus met een totaal ander project: de Mira broek! Mijn eerste versie koos ik voor nicky velours. Het werd een heerlijke pyjamabroek!Patroon: Mira broek - La Maison Victor - juli/aug 2015
Stof: Nicky Verlours - Madeline De Stoffenmadam

Ik maakte onmiddellijk ook een tweede Mira, maar in een crepestof. En zo wordt het patroon dat ik ook voor een pyjamabroek gebruik, plots een geklede broek. Ik draag hem graag, spijtig genoeg is de stof niet van super kwaliteit, waardoor het al wat begint op te wollen.Patroon: Mira broek - La Maison Victor - juli/aug 2015
Stof: crepe - De Stoffengalerij

Na twee broeken voor de juf dat het tijd werd voor een vestje. Ik maakte eentje dat perfect bij de pyjamabroek past, een peignoir zoals wij hier zeggen, of een kamerjas. 
Patroon: Cheri jas - La Maison Victor - sept/okt 2015
Stof: Nicky Verlours - Madeline De Stoffenmadam

En omdat ik daarna buiten de les verschillende Ollie bombers maakte voor Vic en Tess, wist de juf dat ik de techniek beheers en moest ik geen vestje maken voor mezelf #oef!

Ik maakte ook al 2 shirtjes. Voor het patroon combineerde ik Julia en Nore van Compagnie M. De aangeknipte mouwtjes van Nore met de pasvorm van Julia (zonder tailleband). Samen maken ze het perfecte shirtje:


  

Patroon: Julia* vs Nore* - Compagnie M
Stof: viscose tricot - Infinity Antwerpen & Moens Antwerpen

Mijn laatste gekochte King Louie rokje zit zo zalig, dat ik het namaakte. Het patroon is heel makkelijk, zelfde voor- en achterpand en een dubbele tailleband (voor- en achterpand). Patroon was snel getekend, rokje nog sneller gemaakt!Patroon: zelfgetekend op basis van King Louie rokje
Stof: viscose tricot - Infinity Antwerpen

Toen ik bij Madeline een King Louie look-a-like stofje vond, kocht ik het meteen voor mijn zelfgemaakte King Louie outfit. Het rokje maakte ik vorige woensdag in de les, het shirtje werd dit weekend afgewerkt.
Patroon top: Julia* vs Nore* - Compagnie M
Patroon rok: zelfgetekend
Stof: tricot - Madeline De Stoffenmadam

Tot slot maakte ik ook nog een Nivalis tuniek.


Patroon: Nivalis* tuniek - Sofilantjes
Stof: french terry modal - Inspired by Poppy - Madeline De Stoffenmadam

9 kledingstukken voor mezelf en geen enkele aan-foto! Ik liet Tess vorig weekend wat experimenteren, maar dat was een fiasco. Dat doet ze net als haar papa vreselijk :-) Ik hoopte op het verjaardagsfeestje van Vic enkele leuke foto's van mezelf te hebben, maar ook die zijn niet voor publicatie vatbaar :-)

Maar ik naaide niet enkel voor mezelf, ik maakte ook nog heel wat kleertjes voor Lea Roos.

Om te beginnen haar jasje, een kopietje van Tess haar Moiano:
Patroon: Moiano jas - Straight Grain
Stof: bloemetjesjeans - Miss Anaïs -
Effen jeans - Ki&Ko (beide webshops bestaan ondertussen niet meer)

Net dezelfde alleen een andere voeringstof en 4 maten kleiner! Ze staat er prachtig mee, al zeg ik het zelf :-)

Met de restjes van deze stofjes maakte ik een Nivalis en bijpassende play pants.
Patroon: Nivalis* tuniek - Sofilantjes
Play Pants - Madeit Patterns
Stof: Zwanen en hagelslag - Nooteboom - Madeline De Stoffenmadam

Zoals altijd zijn zowel mijn zus als Lea Roos heel blij met wat ik maak, maar deze play pants, daar was mijn zus super enthousiast over. Ik maakte er dus nog wat:


Patroon: Play Pants - Madeit Patterns
Stof: zwart en jade groen - See you at Six - Madeline De Stoffenmadam

De zwarte passen zeker bij verschillende van Lea Roosjes outfits. De groene past perfect bij de Vivax die ik met Pasen maakte.

Mijn zus vroeg ook om een nachtkleedje, van deze stof had ik nog net genoeg over voor een iets minder zwierige Groove dress met bijpassende play pants (die ik voor de pyjama-versie een maatje groter maakte zodat haar pampertje er ook nog in past!):Patroon: Groove dress en Play Pants - Madeit Patterns
Stof: Firefly's - Lily Balou - Mon Depot

Uit het minuscule restje (meer dan 50x50 en wat kleine stukjes was het niet meer) van mijn King Louie outfit kon nog net een Sylva tuniek:

 

Patroon: Sylva* tuniek - SofilantjesStof: tricot - Madeline De Stoffenmadam

Juul had voor het schoolfeest een groene broek of short nodig. Ik had nog wat groene jeanstricot liggen en maakte voor hem een Cisse.


Patroon: Cisse short - Zonen09
Stof: jeanstricot - Lillestoff

Ook voor Vic naaide ik al goed dit jaar (een van mijn goede voornemens). Zijn theo toonde ik hier al. Maar de bijpassende Jacob broek en Woody cardigan die geraakten nog niet op de blog. De broek zit bovenaan nipt, ondanks het feit dat zijn Cisse in dezelfde maat wel goed zit. Ik tekende dus al een maat groter, want ik vind ze hartstikke mooi!

 

Patroon broek : Jacob broek - Zonen09
Patroon vestje: Woody cardigan - La Maison Victor mei/juni 2016Stof: French terry - Madeline De Stoffenmadam

De stofkeuze is bij Jacob echt cruciaal, ik maakte mijn vorige versie in dunne tricot, maar deze french terry is véél beter!

De Woody cardigan is, in tegenstelling tot de Ollie bomber, echt een snel vest-projectje. Ik ben niet 100 % fan van de afwerking, maar op een dik uur zit het wel in elkaar.

In deze post zitten linkjes met een *, zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee.

2 opmerkingen :