donderdag 30 april 2015

Anna Lotte Lee

Stof voor durf het zelvers... Zowel boek 1 als 2 staan hier al een hele tijd in de kast. Veel naaisters zijn fan, vandaar ook dat ik de boeken kocht. Maar om één of andere reden spreken de boeken mij niet echt aan... Ik vind ze niet uitnodigend om iets uit te maken. Dus ze bleven staan.

Op de communiefeest vorige week droeg Erin (nichtje van het feestvarken dat 2 maand jonger is dan Tess) een zelfgemaakt jurkje uit SVDHZ. Een heel mooi jurkje dat me overtuigde om het boek toch maar eens te gaan gebruiken.

Na lang twijfelen koos ik voor de basistop (Anna + Lotte) en de gerende rok (Lee), waar ik wel nog de wijde mouwtjes bij wilde! 

De uitleg is, voor een boek, beknopt, maar met wat naaiervaring (of durf) lukt het zeker. Tess is ondertussen al 3 van in december maar nog steeds relatief klein en fijn, dus ze past nog steeds in de 3 jaar! Maar toen ik het begon in elkaar te zetten, leek het plots zo klein... Gelukkig alleen maar schijn, bij de eerste pas-sessie viel alleen op hoe hoog de halsuitsnijding was!

                                                 

Ik verlaagde de halsuitsnijding al een beetje, maar ik had gerust nog enkele centimeters extra kunnen zakken!

                                                 

Ondanks het feit dat het kleedje geknipt is uit amper 90x110 cm, slaagde ik er toch in om de print op de rug te laten doorlopen! Nog een beetje oefenen en het wordt nog perfect!


De mouwtjes voerde ik niet (staat wel aangegeven op het patroon) maar ik had geen voeringstof meer over! Ik werkte de mouwen af met een wit bieslintje dat volledig naar de binnenkant gestikt is. 


Zoals altijd is Tess er heel blij mee! Ik ook, al twijfel ik of ik snel het boek opnieuw uit de kast zal halen!


Patroon: Anna Lotta Lee - Stof voor Durf het Zelvers 2
Stofje: Morning Fairy Garden - Micheal Miller (tweedehands gekocht van Mamadammeke maar ook te koop bij Cas en Nina)

1 opmerking :