dinsdag 30 december 2014

Selfish Sewing - Julia, maar niet overtuigd??

Ik maak super graag kleertjes voor Tess en Vic, vooral voor Tess om eerlijk te zijn. Een rokje zit zo snel in elkaar en ze is er altijd zo blij mee. Maar ook als ik iets moeilijker probeer, ben ik zelf ook altijd wel tevreden met het resultaat. 

Maar als ik eens voor mezelf naai, ben ik altijd veel minder tevreden... En dat is nu ook weer het geval...

Ik was zo blij toen Marte van Compagnie M bekend maakte dat ze haar geweldige Julia-patroontje ook voor dames zou uitbrengen! Ik maakte voor Tess al enkele versies en ik weet zeker dat er nog zullen volgen. 

Dus na weer heel wat projectjes voor de kids, tijd om nog eens iets voor mezelf te naaien! Ik printte het patroon (en dat van de Lotta skirt zowel voor meisjes als dames), ik knipte en plakte daarna de drie patroontjes aan elkaar. Veel naaiende vriendinnen zien op tegen het knip- en plakwerk, maar ik niet. Op een uurtje had ik de 3 patroontjes aan elkaar geplakt en had ik zelfs al een Lotta skirt voor Tessje getekend en uit stof geknipt (voorbereidend werk voor de eerste les na de vakantie!)
De volgende dag tekende ik mijn Julia-sweater. Ik koos voor de basistrui met gevouwen kraag (wat eigenlijk geen optie is...)

Volgens de benodigde stoftabel had ik 1m25 stof nodig... Probleem, heel veel leuke tricotjes in mijn stoffenkast, maar heel weinig waarvan ik zo veel heb liggen. Ik koop meestal 1 meter (meer dan genoeg als je voor kindjes naait). Eén stofje voldeed aan die eis, maar was nog niet voorgewassen. De machine en de droogkast in (want jawel alles, ja echt alles gaat hier in de droogkast!). Toen ik begon te tekenen zag ik al snel dat ik er nooit 2 delen onder elkaar uit kreeg... Gelukkig is het een stofje zonder richting in de print en knipte ik mijn rugdeel in 2 delen.

Het in elkaar zetten kan ik ondertussen vlotjes zonder uitleg! Alleen de kraag, daarvoor nam ik de uitleg erbij... En dan las ik: BELANGRIJK: de gevouwen kraag kan je enkel gebruiken bij de brede halslijn... grrrr ik had de gewone halslijn gestikt. Ik had mijn zinnen op die gevouwen kraag gezet, dus ik experimenteerde wat... De eerste versie mislukte compleet, de tweede versie maakte ik de kraag aan beide kanten 3,5 cm korter en zo lukte het redelijk. Maar bij de eerste pasbeurt word ik plots heel onzeker... Oei, is dit niet te pyjama-achtig, zit die pasvorm wel goed? Vooral mijn buik (waar ik sinds mijn zwangerschappen helemaal niet blij mee ben). Is dit wel draagbaar buitenshuis? 


Aan mijn wederhelft moet ik het niet vragen, want hij heeft meestal niet echt een mening. Hij vraagt alleen: "zit het goed?" en daar moet volmondig ja op zeggen! Ja, hij zit zalig! Het stofje is super zacht, het knelt nergens, het voelt zalig! Maar ja, mijn pyjama ook natuurlijk...


Dus lieve lezertjes, is het draagbaar? Of helemaal niet... Héél benieuwd wat jullie vinden!

Patroon: Julia-sweater van Compagnie M
Stofje: Threaded Shreds Mamay van Art Gallery (Bellelien)
Boordstof: Petrol viscoze tricotje (Modestofjes)

8 opmerkingen :

 1. Ik vind hem leuk! Ik hou van die kraag. Ik ben het met je man eens, zit hij lekker, voel je je er goed in, dan gewoon lekker aan doen buitenshuis. Op een spijkerbroek ofzo lijkt het me duidelijk geen pyama.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zeker mooi; niet twijfelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem echt mooi en zeker draagbaar! Mooi stofje ook! Wat ik wel vind bij alle exemplaren die ik al de revue heb zien passeren, is dat het bij allemaal lijkt alsof je er een buikje in hebt ookal ben je nog zo super slank, zal dus eigen zijn aan het patroon vermoed ik. Maar ik zou hem dus zeker dragen, en al helemaal als je je er goed en comfortabel in voelt, hij staat je beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dragen en showen die handel! Te mooi om als pyama te dienen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat je heel leuk! Zeker geen pyjama gehalte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het staat je beeldig! En waarom twijfelen? Het zit goed, het is zalige stof en het knelt nergens!!!! dragen die handel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hij staat je heel goed hoor dus je moet hem zeker dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tine, je staat er goed mee! Zeker aandoen en anders ne keer op één van onze meetings hé.

  Groetjes

  Tina

  BeantwoordenVerwijderen