zaterdag 17 juni 2017

Selfish sewing - inhaalblog

Vorig schooljaar schakelde ik in de naailes over van naaien voor kinderen naar naaien voor dames. Niet geheel met mijn zin, maar de cursus kinderen is op maandagvoormiddag en nadat mijn ouderschapsverlof opgebruikt was, kon dat dus niet meer. Ik maakte de overstap naar de groep op woensdagavond. Vorig jaar volgde ik broek/rok, dit jaar tailleur twee stuks. 

Ik naai nog steeds het liefst voor Tess en Vic, of voor neefjes, nichtjes en petekindjes! Maar ik maakte dit jaar wel de klik in de les en begin naaien voor mezelf leuker te vinden. Er kruipt meer werk in, er kruipt meer stof in, maar de resultaten verbeteren. 
De afgelopen weken maakte ik voor mezelf maar liefst 5 kledingstukken, 2 shirtjes en 3 kleedjes. Vier daarvan toon ik vandaag, eentje droeg ik onlangs en ligt nog in de strijkmand :-)

Ik start met een shirtje dat ik al eens maakte: Julia* van Compagnie M.
Met korte mouwen en een brede halslijn. Eén van mijn favoriete shirtjes, ik droeg hem al heel vaak. Zit zalig!


Een ander veel gemaakt shirtje in blogland is Odette uit La Maison Victor. Ik bleef niet achter en maakte er ook eentje, alleen, ik had moeten luisteren naar de andere dames. Ik had minstens een maat kleiner moeten maken. Maar ik dacht, het is een wijd model, het zal wel meevallen. Mja, niet dus, het is spijtig genoeg echt véél te wijd. Ik droeg hem wel al, maar twijfel elke keer of ik hem niet moet losmaken en toch wat kleiner maken... Denk dat dat één van mijn volgende projectjes toch maar wordt, want de stof is veel te mooi om niet gedragen te worden!


Ik ga onmiddellijk verder met een ander La Maison Victor patroontje, de harriet jurk. Stond sinds de lancering, eind 2015, al op mijn lijstje. Ik maakte hem in tricot en liet dus de rits achterwege. Geen onverdeeld succes. Waarschijnlijk maak ik deze nooit meer opnieuw. 


Tot slot een jurk waar ik wel wild enthousiast van ben, de Groove dress van Madeit Patterns! Een super eenvoudige jurk, maar ondanks het feit dat deze jurk helemaal niet getailleerd is, valt ze toch super mooi! Eentje dat ik wel zeker opnieuw maak!


Geen aanfoto's, ik slaag er niet in om van mezelf een iets of wat mooie foto te maken, en spijtig genoeg moet ik daarvoor ook niet op mijn wederhelft rekenen!

Patroon shirt 1: Julia - Compagnie M
Stof shirt 1: gekocht op de woensdagmarkt van Vilvoorde, maar spijtig genoeg staat hij er sindsdien niet meer.

Patroon shirt 2: Odette - La Maison Victor maart/april 2017
Stof shirt 2: Enchanted Leaves - Art Gallery - Gallery Fabrics

Patroon jurk 1: Harriet jurk - La Maison Victor november/december 2015
Stof jurk 1: Blauwe bloemen - Froy & Dind

Patroon jurk 2: Groove dress - Madeit Patterns
Stof jurk 2: bloemen viscose tricot - Moens Antwerpen

In deze post zit een link met een *, een zogeheten affiliate link. Mocht je het patroon aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. Het patroon wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee!

1 opmerking :

  1. Leuk dat je het leuk begint te vinden om voor jezelf te naaien. Het leuke is ook dat je er niet zo snel uitgroeit als je kinderen 😉 dus langer plezier van 1 stuk

    BeantwoordenVerwijderen