zaterdag 18 april 2015

Happy dots

De paasvakantie was heel vruchtbaar op naaigebied! Ik maakte enkele kleertjes die nog niet kunnen geblogd worden, cadeautjes die voorlopig nog geheim moeten blijven!
Ik maakte ook een volledige outfit voor Vic, voor de communiefeest van achternichtje Sam, maar die outfit wacht nog op de knopen! Had geen passende knopen in huis, dus die wordt komende week nog afgewerkt. 

Vandaag maakte ik ook een jurkje voor mezelf voor die feest! Ik kocht vorig jaar bij Lola & Liza een kleedje en ik draag dat echt ontzettend graag. Het zit als gegoten en is mooi in zijn eenvoud! Dus ik besloot om het na te maken! Het is een heel eenvoudig jurkje, voorpand, achterpand en rokgedeelte. Het jurkje dat ik kocht heeft ook kapmouwtjes maar die liet ik achterwege.


Het jurkje zat heel snel in elkaar, alleen op de rug moest ik een beetje corrigeren, maar ook dat ging heel vlot! Ik werkte alle randen (hals, armsgaten en zoom) af met de overlock. Een manier die we onlangs leerden in de les en die ik sindsdien toch al verschillende keren gebruikte!

Een aanfoto maken is zelf nogal moeilijk dus blijft het bij deze ene, ik hoop er enkele mooie te hebben van de feest volgende week!


Ik twijfel nog om er nog een ceintuurtje bij te maken? Ik ga deze week ook nog op zoek naar een blauw vestje, want voorlopig zijn de vooruitzichten niet zo warm!

Patroontje: zelf getekend op basis van een Lola & Liza-jurkje
Stof: Happy dots - Lillestoff

2 opmerkingen :

  1. Leuk dat je dat zo zelf hebt kunnen tekenen! Leuk zomerkleedje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi kleedje ... Een leuk riempje maak het denk ik wel af. Maar zonder is het ook mooi.

    Groetjes

    Tina

    BeantwoordenVerwijderen