donderdag 25 december 2014

Feestjurkje #2

Vandaag een rustige kerstdag gewoon thuis, met ons viertjes! Zalig niets (moeten) doen. Kids die spelen met het speelgoed dat ze de afgelopen weken kregen (Sinterklaas, Tessje haar derde verjaardag, Kerst). Lekker eten van de traiteur (gewoon moeten opwarmen, lekker makkelijk ook!) Manlief die rustig in de zetel naar een filmpje kijkt.
En ik... Ik naai natuurlijk :-) Ik was het niet van plan, maar waarom ook niet, een tweede feestoutfit voor Tess.

Ik ben grote fan van de Compagnie M-patroontjes en daarom koos ik nog eens voor de Lotta-jurk. Ik maakte deze al eens hier. Nu zonder rits, want dat had ik niet meer liggen in de juiste kleur en maat, dus met knopenpat. En net als vaak, koos ik voor de makkelijke kamsnaps ipv knopen en knoopsgaten. 

Net als de vorige keer deed ik echter weer iets mis bij de halsuitsnijding. Nu tekende ik mijn patroon wel goed, maar knipte ik te veel :-( Daardoor is de halsuitsnijding dus iets dieper dan eigenlijk zou mogen. Maar gelukkig kan het niet zo heel veel kwaad. Morgen draagt Tessje er toch een longsleeve onder!

Het jurkje was net te laat klaar om haar nog eens te laten passen voor de foto. Dus die hebben jullie nog te goed!

Patroontje: Lotta jurk (Compagnie M)
Buitenstofjes: Sweetish Turquoise - Art Gallery (Bellelien)
Voering: NY Circuit Teal - Art Gallery (Bellelien)

Ik kocht van de buitstof een coupon van ruim 1,7 meter! Dus ik denk dat het volgende projectje het Lotta rokje voor mezelf wordt!

Een aanfoto van op het kerstfeest:

2 opmerkingen :