zaterdag 18 oktober 2014

Hop hop hop hop hop, we ruimen alles op...

Toen ik vorige Kerst mijn naaimachine kreeg, had ik nooit gedacht dat ik vandaag ZO VEEL naaispullen zou hebben!
Katoentjes, tricotjes, sweaterstof, jeansstof, boordstof, naaigaren, overlockgaren, ritsen, paspel, boordstof, lintjes, knopen, vlieseline, ... en ga zo maar door!

Hoog tijd dus voor een grote opruimbeurt! Ik wist dat ik veel had, maar als ik het allemaal nu zo mooi gesorteerd zie... Kan ik zonder schroom vertellen dat ik me toch wel serieus heb laten gaan de afgelopen 10 maanden!

Een hele grote doos vol fournituren en een handig doosje om mee te nemen naar de naailes met de noodzakelijkheden ...


 

Een grote doos vol bedrukte tricotjes...


 Een grote doos met katoentjes (heel veel bedrukte en enkele effen)Een kleine doos met bedrukte babyrib, fluweel (zonder rib) en polyester. 


En ook nog een grote doos effen tricotjes/sweaterstof en jeans, een doos met fleece en badstof en een doos met elastiek en vlieseline. 
Met in het midden mijn koffertje kamsnaps!


In mijn opruimwoede toch ook enkele stofjes gevonden die ik niet meer ga gebruiken, sommige nog een mooie lap, sommige zijn restjes (zoals de flamingo's, krokodillen en huisjes). Wil je graag één van deze stofjes krijgen (dus niet kopen)... Laat dan zeker een berichtje na en wie weet word jij de nieuwe eigenaar :-)En nu maak ik een plechtige belofte, met het hele internet als mijn getuige, dat ik de eerst komende maanden veel minder ga kopen! Niets, dat lukt me niet, maar veel minder, dat zou toch wel moeten lukken! Want ik kan voorlopig toch wel even verder...

25 opmerkingen :

 1. waaaauw mooi opgeruimd! Ik ben nog minder lang dan jou bezig, slechts enkele maanden en volop lessen aan het volgen en ik zie het nu al dat ik mezelf moet temperen in het kopen van stofjes:-)
  Dat stofje met flamingo's in de onderste bak vind ik wel de max om mijn verzameling uit te breiden...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahha owh heerlijk herkenbaar ;) maarre die laatste belofte gaat heel moeilijk worden als je niet al die fijne (kletsmajoor) winkels niet voor bij loopt! (kletsmajoor = even lekker kletsen en ondertussen verlekkerd raken van stofjes en dan toch kopen hihi)
  Dusse sterk staan!
  Maar wat een gave sstofjes allemaal zeg, owh gossie ben zo blij om overal te lezen dat het dus overal hetzelfde is, qua stofjes en alles.

  Naja zit weer te klessebesse, dusse bij deze geniet van je (naai) weekend!!
  ]
  MayCet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooh zeer mooie stoffen die je wegdoet, zoals die flamingo's en die grijze bollen, zou der graag een infinity scarf van maken voor een meisje als dat gaat dan ben ik kandidaat om over te kopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De flamingo's zijn kleine reststukjes, dus een sjaal wordt moeilijk! Maar de grijze bollen is een groot stuk (als ik me niet vergis nog zeker 75 x 150 cm!)
   Ze zijn niet te koop, ik ga ze weggeven :-) Misschien aan jou!

   Verwijderen
 4. Ik ben blijkbaar niet zo duidelijk geweest :-) Ik ga er enkele weggeven! Dus laat gewoon via een berichtje weten welke jij graag zou "winnen" en wie weet ben je bij de gelukkigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben kandidaat voor de uiltjes, als deze katoen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook serieus stofverslaafd, heb mezelf ook een koopstop opgelegd, maar dat is toch wel moeilijk als je al die leuke stofjes ziet passeren :-). En kopen mag dan niet, maar krijgen natuurlijk wel hé. Ik vind de flamingo's heel mooi en die roze met de bloemetjes is ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet ik hier dringend ook es gaan doen denk ik. Leuke actie! Die flamingo's zijn natuurlijk een toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hallo .... het berrefonds kan altijd nog stofjes gebruiken http://www.berrefonds.be/Naaimarathon%202014.html misschien kan u uw overschotjes daar aan schenken?

  Alvast bedankt,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een heel mooi initiatief Noa! Ik stuur zeker enkele stofjes op!

   Verwijderen
 9. Ik naai bijna een jaar en kamp ook met een stoffenverslaving ;-)
  Het tempo waarop ik de stoffen kan verwerken is gewoon niet snel genoeg, bedenk ik me dan. Ooit komt die tijd er wel :-) Neen, ik heb me ook voorgenomen om te proberen om minder te kopen. Niets is ook hier onhaalbaar, want dat lukt me toch niet.
  Fijn dat je stofjes weggeeft. Mij maakt het niet meteen uit welk stukje, zoek er wel een projectje voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben kandidaat voor om het even welk tricootje. Drie maanden geleden werd ik mama van een lieve dochter. Katoentjes vind ik niet praktisch zo lang ze nog niet zelf zitten, tricot wel. Bovendien kan ik met kleine stukjes al veel doen voor zo'n kleine Pruts!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het stofje met de flamingo's en de krokodillen zijn supermooi.
  Kan zeker en vast van pas komen voor enkele projectjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik doe graag mee voor het krokodillenstofje of dat met de groene streepjes. Met 4 kids in huis, altijd wel een passend projectje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik doe graag mee voor het groene gestreepte stofje! Ik heb hier eentje liggen die er vast heel mooi gaat bij passen! Mooi opgeruimd trouwens, ik krijg er spontaan zin van om mijn stalletje hier ook eens uit te mesten en op wonderbaarlijke ontdekkingen te botsen van stofjes die ik maaaaanden geleden al kocht :)
  http://ramonendeuil.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Bertien, geschrokken van wat ik allemaal teruggevonden heb :-)
   Je hebt trouwens een nieuwe volger voor je blogje!!

   Verwijderen
 14. ik vind ze allemaal mooi maar vooral de uiltjes en krokodillen vind ik super. =daarmee zou je me heel blij maken

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo mooi opgeruimd! En zo herkenbaar, hoewel mijn voorraadje stoffen hier wel nog aangevuld mag worden :) ik waag dus mijn kans met als voorkeur het groen stofje met de bloemetjes en het stofje met de huisjes... Succes met het naaien en vooral met het opgeruimd houden ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Amai dat is nog eens praktisch opgeruimd! En al zoveel materiaal! :-) ik vind het allemaal mooie stofjes dus weet niet wat gekozen. Maar de dochter zegt dat ze de 3 bovenste in de rechterhoek het minste leuk vond dus eentje van de rest is welkom! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Netjes en overzichtelijk. Ik heb al een aantal pogingen ondernomen om mijn naaiattributen te ordenen, maar om een of andere reden geraak ik altijd afgeleid en zit ik eventjes later alweer aan mijn naaimachine met een nieuw projectje. Ik kan wat van je leren ;) Ik vind de drie stofjes rechts op de foto het mooist, vooral de kroko's en de groene streepjes. Kan ik verwerken in wat t-shirtjes van mijn kereltjes, of nog wat zeverslabben, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Waaw, alles zo netjes opgeruimd. Ikke jaloers. Zou er ook dringend eens aan moeten beginnen maar vrees dat ik dan ook ga verschieten van wat ik allemaal al heb. ;-)
  Ben fan van de rode met vogeltjes, groene bloemetjes, grijze bollen, de flamingo's en de roze met bloemetjes. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oeps, krijg jij nog alles in 6 bakken? Respect :-p
  Ik al lang niet meer... Fijn als alles opgeruimd is!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik wou dat ik ook zo'n voorraadje had. Ik ben zo'n eeuwige twijfelaar die achteraf altijd spijt heeft dat ze het niet gekocht heeft. Een beetje het omgekeerde van jou dus :p.

  Ik ben alvast fan van de groene bloemetjes, dus indien je niet plots een projectje ontdekt hiervoor ben ik zeker kandidaat.

  Leuk blog verder.

  BeantwoordenVerwijderen